Zwembadaanleg zwemparels

ZwemParels: dé zwembadbouwer in België

ZwemParels verzorgt als gespecialiseerd zwembadbouwer de aanleg van uw maatwerk privé zwembad. Geniet op elk gewenst moment van een verfrissende duik, geef uw lichaam de kans om te ontspannen en profiteer van verantwoorde lichaamsbeweging. ZwemParels is als toonaangevende zwembadspecialist met jarenlange ervaring verder gespecialiseerd in de bouw en installatie van wellnessfaciliteiten zoals sauna’s en jacuzzi’s en de daarbij behorende bebouwing.

Maak een afspraak

Gespecialiseerd zwembadbouwer

Creëer uw eigen oase van rust en comfort met een op maat gemaakt zwembad. ZwemParels is dé zwembadbouwer in België en maakt in die hoedanigheid op maat gemaakte zwembaden, sauna’s en andere wellnessfaciliteiten voor particulieren. Voor ieder onderdeel van het project wordt samengewerkt met de beste adviseurs en specialisten binnen hun vakgebied. Zo kunnen wij de volledige aanleg van uw zwembad, van de ontwerpfase tot de bouw en installatie van de technische onderdelen voor u verzorgen.

Zwembadontwerp

De aanleg van een zwembad begint met een goed doordacht zwembadontwerp. Bij ZwemParels kunt u kiezen uit verschillende soorten zwembaden, van monoblock zwembaden die volledig aanpasbaar zijn aan uw wensen tot maatwerk zwembaden die geheel voor u op maat gemaakt worden. Ieder ontwerp begint met een persoonlijk gesprek waarbij we uw persoonlijke wensen en voorkeuren in kaart brengen. Zo bepalen we samen de gewenste stijl en het beoogde gebruik van het zwembad. Op basis van deze informatie creëren we een op maat gemaakt 3D-ontwerp.

Zwembadbouw

Het bouwen van een zwembad vereist vakwerk. Bij ZwemParels beschikken we over de beste specialisten binnen hun vakgebied. Zo kunnen we ieder onderdeel van de aanleg, van het uitgraven van uw tuin tot de opbouw of plaatsing en afwerking van het zwembad, voor u uitvoeren. Daarbij maken we gebruik van de hoogste kwaliteit materialen en zorgen we dat ook de bouw en installatie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Installatie zwembadtechniek

Een zwembad is meer dan een bak met water. Voor schoon en helder zwemwater heeft het zwembad onder andere een zwembadpomp en filtersysteem nodig. ZwemParels zorgt voor de juiste zwembadtechniek, installeert deze voor u en werkt de installatie op een stijlvolle manier weg. Daarnaast kunnen we uiteraard ook zorgen voor de installatie van zwembadverlichting, een zwembadafdekking en verwarming.

Soorten zwembaden

ZwemParels verzorgt als zwembadbouwer de aanleg van verschillende soorten zwembaden. Zo kunt u kiezen voor premium zwembaden van Starline, op maat gemaakte monoblock zwembaden en bouwkundige zwembaden.

  • Starline zwembaden: Kies voor een hoogwaardig zwembad van Starline. Deze zwembaden zijn verkrijgbaar in diverse prachtige designs en formaten. Pas het zwembad aan naar uw wensen met een ruime keuze aan inlooptrappen, accessoires en opties.
  • Maatwerk PPc zwembaden: Bent u op zoek naar een op maat gemaakt zwembad? Een maatwerk PPc zwembad is een zwembad dat volledig voor u op maat wordt gemaakt in de fabriek. U kunt dus zelf de vorm en afmetingen van het zwembad bepalen. Het zwembad wordt vervolgens in zijn geheel naar uw tuin vervoerd en daar geplaatst.
  • Bouwkundige zwembaden: Bouwkundige zwembaden zijn zwembaden die van de bodem af aan worden opgebouwd in uw tuin. Hierdoor is het zwembad dus volledig af te stemmen op uw wensen. Kies zelf voor de afmetingen, vorm, kleur, diepte en accessoires. Het is mogelijk om nissen te bouwen, bruggen over het water te leggen en de wanden te betegelen. Als echte zwembadbouwer verzorgt ZwemParels de realisatie van de mooiste bouwkundige zwembaden.

Een zwembad bouwen: het proces

Hoe de bouwwerkzaamheden er precies uitzien, is afhankelijk van de locatie en het gekozen zwembad. Toch kunnen we schetsen hoe de aanleg van uw zwembad doorgaans verloopt. Bekijk ook ons stappenplan voor de aanleg van een zwembad voor een meer gedetailleerde beschrijving.

  1. Grondafgraving: Om een inbouwzwembad te plaatsen, beginnen we met het uitgraven van de locatie waar het zwembad komt. Dit wordt gedaan door ervaren grondverzetbedrijven en tuinaannemers die bij ZwemParels zijn aangesloten. Zij beschikken over de machines en gereedschappen die hiervoor nodig zijn en zorgen er ook meteen voor dat het uitgegraven materiaal op de juiste manier wordt afgevoerd.
  2. Fundering leggen: Nadat de kuil is uitgegraven, storten we een solide betonnen funderingsvloer. Deze vloer dient als basis voor uw zwembad en beschermt de bodem tegen verzakkingen. Onze ervaren aannemers zorgen ervoor dat de vloer waterpas ligt en op de juiste manier uithardt. Indien nodig maken we gebruik van hoogwaardige folie.
  3. Zwembadconstructie: Na het uitgraven en leggen van de fundering kunnen we het zwembad bouwen. Starline en maatwerk PPc zwembaden worden in de fabriek gemaakt en in hun geheel naar uw tuin vervoerd en daar geplaatst. Een bouwkundig zwembad wordt in uw tuin opgebouwd uit betonblokken en vervolgens afgewerkt.
  4. Vullen van het zwembad: Zodra het zwembad is geplaatst, is het tijd om het bassin te vullen met water. We gebruiken hiervoor leidingwater, aangezien andere soorten water het zwembadwater kunnen verkleuren. We zorgen er direct voor dat de waterbalans optimaal wordt ingesteld.
  5. Afwerking: De laatste fase omvat het plaatsen van de randstenen en de zwembadafdekking. Deze stenen zorgen voor de finishing touch van uw zwembad. De exacte plaatsing van de stenen is afhankelijk van het gekozen type steen en de waterlijn.
  6. Aansluiting van de zwembadtechniek: Tijdens de aanleg van het zwembad zorgen we ook voor de installatie van de technische onderdelen zoals de pompen, filters, verwarming, verlichting en afdekking. We zorgen ervoor dat alle technische onderdelen zorgvuldig worden weggewerkt en op een gebruiksvriendelijke manier worden geplaatst.

Hoeveel kost een zwembad?

De kosten voor het verwezenlijken van uw droomzwembad zijn sterk afhankelijk van de gekozen mogelijkheden en materialen. Zo kunt u kiezen uit verschillende soorten wanden en randstenen. Wilt u verder een monoblock zwembad of een bouwkundig zwembad? Heeft u behoefte aan zwembadverwarming? Wilt u het zwembad afdekken met een rolluik?

Afhankelijk van de gemaakte keuzes kan de prijs sterk wisselen. De prijs van een monoblock zwembad hangt af van formaat, de gekozen materialen en de accessoires. Daarom adviseren wij u om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Maak een afspraak en aan de hand van uw wensen en budget stellen we een op maat gemaakte offerte voor u op.

Bouw poolhouse

Een poolhouse is een prachtige aanvulling op uw tuin met zwembad. Het biedt de perfecte plek om u om te kleden, te douchen en te ontspannen na het zwemmen. Tevens is het geen geschikte locatie om de technische onderdelen in weg te werken. Als zwembadbouwer kunnen we niet alleen uw zwembad aanleggen, maar ook zwembadfaciliteiten als een poolhouse voor u bouwen.

We bouwen poolhouses in diverse stijlen, van modern tot landelijk, met gebruik van hoogwaardige materialen zoals hout, beton en aluminium. Rust uw poolhouse uit met wellnessvoorzieningen zoals een sauna of whirlpool voor extra comfort. Of voeg een buitenkeuken, open haard of bar toe om diners met vrienden of familie te organiseren.

Aanleg wellness

Bij ZwemParels ontwerpen en realiseren wij op maat gemaakte wellnessvoorzieningen die perfect aansluiten bij uw zwembad. Ontspan bijvoorbeeld in een luxe jacuzzi of kom tot rust in een comfortabele sauna of infraroodcabine. Met onze expertise creëren wij een oase van rust en ontspanning in uw tuin, voorzien van alle benodigde faciliteiten.

Totaalprojecten

Dankzij onze samenwerking met vooraanstaande tuinaannemers in België, zoals Gert Kwanten, kunnen we onze klanten totaaloplossingen bieden voor hun tuin met zwembad. We verzorgen niet alleen het ontwerp en de aanleg van het zwembad, maar ook de realisatie van de omliggende tuin.

Op deze manier zorgen we ervoor dat de tuin en het zwembad een prachtig geheel vormen. Als specialist op het gebied van wellnessfaciliteiten kunnen we uw tuin ook voorzien van luxueuze voorzieningen, zoals buitendouches, whirlpools, jacuzzi’s, sauna’s en infraroodcabines.