BOUWKUNDIG ZWEMBAD

Geniet van een uniek en gepersonaliseerd zwembad dat uw verwachtingen overtreft. Een bouwkundig zwembad wordt volledig voor u op maat gemaakt. Daardoor is het mogelijk om zelfs de kleinste details aan uw wensen aan te passen. ZwemParels kan een bouwkundig zwembad voor u ontwerpen en aanleggen. De bouw van uw droomzwembad wordt volledig verzorgd door onze eigen specialisten.

ULTIEME KEUZEVRIJHEID

Een bouwkundig zwembad is een betonnen zwembad waarvan de constructie vrijwel volledig in uw tuin wordt wordt gerealiseerd. Het voordeel hiervan is dat u niet bent gebonden aan standaardmaten, maar volledige keuzevrijheid heeft. Kies zelf de afmetingen en de diepte van het bad en bepaal in overleg met onze architecten wat voor kleur, vorm en accessoires het bad krijgt.

BOUWKUNDIG ZWEMBAD ONTWERPEN

De architecten van ZwemParels creëren een ontwerp dat perfect aansluit op uw persoonlijke wensen. Al onze bouwkundige zwembaden worden op maat voor u ontworpen en daarbij zijn de keuzemogelijkheden eindeloos. Wilt u bijvoorbeeld een zwembad met trappen, bogen of een nis? Geen enkel probleem. We kunnen uw bad completeren met de mooiste accessoires als zwembadverlichting, geïntegreerde zwembadafdekking, inlooptrappen en plages.

Wanneer u een bouwkundig zwembad laat aanleggen, heeft u ruime keuzemogelijkheden wat betreft de binnenafwerking van het bad. Deze bekleding heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van het zwembad. Kies bijvoorbeeld voor pleisterwerk, natuursteen, keramische tegels, kunststof, rvs, pvc-liner of mozaïek. Onze ontwerpers laten u graag voorbeelden zien van de verschillende mogelijkheden, zodat u direct inspiratie op kunt doen.

Totaalprojecten zwembadaanleg
Gert kwanten tuinaanleg-met-zwembad
Bouwkundig zwembad-2
Bouwkundig zwembad
Bouwkundig zwembad-Gert-Kwanten
Bouwkundig zwembad

De bouw van het zwembad bestaat uit verschillende fases, die stuk voor stuk worden uitgevoerd door onze vaklieden. Hoe de bouw van het zwembad er exact uitziet, hangt er onder andere vanaf of we de betonnen muren metselen of storten.

Voorbeeld van het bouwproces bij een zwembad met gemetselde betonwanden:

De aanleg van het bouwkundig zwembad begint met het afgraven van de plek waar het zwembad komt. Hiervoor beschikken we over eigen graafmachines en we zorgen voor de afvoer van het afgegraven materiaal.

In de uitgegraven kuil, gieten we een betonplaat die als fundering voor het zwembad dient.

Na het storten van de betonnen vloer, bouwen we de zwembadwanden op uit betonblokken.

Tijdens de opbouw van de wanden, plaatsen we direct de inbouwdelen zoals de skimmers, leidingen en verlichting. Zodoende worden deze onderdelen prachtig weggewerkt in de zwembadmuren.

Zodra de wanden klaar zijn, kunnen we het zwembad afwerken met bijvoorbeeld pleisterwerk, natuursteen, keramische tegels, kunststof, rvs of mozaïek. Vervolgens plaatsen we de gekozen randstenen.

We creëren een technische ruimte waar onderdelen zoals de zwembadpomp, filter en zwembadverwarming worden geïnstalleerd. Dit kan in een bestaande ruimte zoals de garage zijn, maar we kunnen ook een compleet nieuwe ruimte bouwen.

WAT KOST EEN BOUWKUNDIG ZWEMBAD

Een bouwkundig zwembad kost vanaf € 45.000. De exacte kosten voor de bouw van het zwembad zijn echter sterk afhankelijk van de gekozen materialen en accessoires. De prijs van verschillende soorten natuursteen verschilt bijvoorbeeld van die van polyester liner, waardoor de gekozen binnenafwerking een grote invloed heeft op de prijs van het zwembad. Daarnaast hangt de prijs van het zwembad ook samen met het formaat.

Benieuwd naar de prijs van uw droomzwembad? We stellen graag een op maat gemaakte offerte voor u op.

TUIN MET ZWEMBAD

Een van de onderscheidende kwaliteiten van ZwemParels is dat we uw complete tuin met zwembad kunnen ontwerpen én aanleggen. Doordat het zwembad onderdeel is van het tuinontwerp, vormen tuin en zwembad een coherent geheel. We kunnen ieder tuinontwerp omzetten in prachtige 3D-impressies zodat u precies weet hoe uw tuin met zwembad eruit komt te zien.

Het volledige project wordt vervolgens gerealiseerd door onze eigen specialisten. U heeft dus niet allemaal verschillende aannemers nodig voor de aanleg van uw tuin met zwembad.

BOUWKUNDIG ZWEMBAD, MONOBLOCK OF PPC BAD?

Een alternatief voor een bouwkundig zwembad is een monoblock zwembad. Een monoblock zwembad is een zwembad dat in de fabriek uit één stuk wordt vervaardigd. Het volledige zwembad wordt vervolgens naar uw tuin vervoerd en daar geïnstalleerd. Het voordeel hiervan is dat u minder last heeft van de werkzaamheden in uw tuin. Daarnaast ligt de prijs van een monoblock zwembad doorgaans lager dan die van een bouwkundig zwembad. Het nadeel is dat u minder keuzevrijheid heeft wat betreft het formaat en aankleding van het bad.

Een Polypropyleen copolymeer (PPc) zwembad is vergelijkbaar met een monoblock zwembad. Het wordt eveneens in de fabriek gebouwd en dan in één stuk naar uw tuin vervoerd. Het verschil is dat PPc zwembaden volledig voor u op maat gemaakt worden. PPc zwembaden zijn doorgaans duurder dan standaard monoblock zwembaden. In tegenstelling tot een bouwkundig zwembad worden de wanden van een PPc zwembad niet betegeld.