ZWEMBAD ONDERHOUD

Om te kunnen zwemmen in schoon en kraakhelder water is het belangrijk het zwembad goed te onderhouden. Bij ZwemParels maken we alleen gebruik van monoblok zwembaden. Deze zwembaden worden uit één geheel gemaakt en zijn daardoor eenvoudig in het onderhoud. Met de juiste maatregelen zorgt u dat uw zwembadwater schoon en bacterievrij blijft, zodat u er op ieder gewenst moment een verfrissende duik in kunt nemen. Hieronder leest u wat u kunt doen om uw zwembad en het water in optimale staat te houden.

WATERKWALITEIT TESTEN

De kwaliteit van het zwemwater is cruciaal voor de helderheid en hygiëne. Daarom is het cruciaal om de waardes van het water, zoals de pH-waarde en waterhardheid te testen. Bij ZwemParels leveren we complete testsets. Ook kunnen we uw zwembad uitrusten met automatische chloor- en pH-regeling. U kunt de kwaliteit van het water dan bijvoorbeeld in een handige app raadplegen. Naar aanleiding van de gemeten waardes kunt u de hoeveelheid chloor in het water aanpassen.

 ZWEMBADFILTER SCHOONMAKEN

Na verloop van tijd kan zich vuil ophopen in het zwembadfilter. Dit zijn bijvoorbeeld fijne vuildeeltjes die in het water terechtgekomen zijn, maar ook kalk. Daarom is het belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken en de filtermandjes te legen.

Op de zandfilters zit een drukmeter die aangeeft wanneer de filterinstallatie gereinigd dient te worden. Dit kunt u doen door de filter terug te spoelen (backwashen). Hierbij wordt het water van beneden naar boven door de filter geperst, waardoor het vuil dat in het filtermedium zit, vrijkomt en wordt afgevoerd naar de riolering. Hierdoor neemt de capaciteit van de filters weer toe. U kunt de filters het best eens per week terugspoelen.

JUISTE BALANS CHLOOR

Om te kunnen zwemmen in schoon water is doorgaans een desinfectiemiddel nodig. De meest gebruikte vorm om uw zwemwater te desinfecteren is chloor. Het is belangrijk dat uw zwembad de juiste chloorbalans heeft. Om te weten of u de juiste hoeveelheid chloor in uw zwembad heeft, kunt u kijken naar de pH-waarde en hardheid van het zwemwater. Een pH-waarde van 7,2 is perfect. Afhankelijk van de metingen kunt u chloor toevoegen. Overigens kunnen we bij ZwemParels ook een ecologisch zwembad zonder chemicaliën voor u aanleggen.

ONDERHOUD AUTOMATISEREN

Bij ZwemParels kunnen we het onderhoud van uw zwembad tot het minimum beperken met een geautomatiseerd systeem. Dit systeem maakt gebruik van digitale meters om de pH-waardes te controleren en continue de perfecte hoeveelheid chloor toe te voegen. Ook kunt u gebruikmaken van handige apps om de kwaliteit van het zwembadwater te bekijken. Het wekelijks terugspoelen kunt u ook laten automatiseren. Dit is mogelijk met een automatisch terugspoelventiel.

Zelfs het stofzuigen van het zwembad kunt u automatiseren. Dit gebeurt met een zwembadrobot. Deze robots reinigen uw zwembad automatisch, zonder dat u hier zelf omkijken naar heeft.

STOFZUIGEN ZWEMBAD

Onze zwembaden zijn eenvoudig te stofzuigen door middel van een stofzuigtule die is ingebouwd in het bad. De stofzuigtule bevindt zich doorgaans aan de lange zijde van het zwembad. Om het zwembad te stofzuigen sluit u de bodemput en de skimmers af. Vervolgens kunt u het zwembad met de hand stofzuigen. Hierdoor verwijdert u alle vuildeeltjes van de bodem en belanden deze in de filter. Er zijn ook robots die het zwembad automatisch voor u stofzuigen.

VERS WATER TOEVOEGEN

Ook in een zwembad met chloor vormen zich door chemische reacties zouten. Daarom is het verstandig het zwemwater eens in de zoveel tijd te verversen, dit kan door een backwash uit te voeren. Hiervoor kunt u ongeveer drie tot vijf procent vers water toevoegen. Overigens neemt de concentratie zouten sneller toe als het water verdampt bij warm weer. Dit effect kunt u verminderen door het zwembad af te dekken als u het niet gebruikt.

ONDERHOUDSCONTRACT

Door uw zwembad goed te onderhouden voorkomt u storingen, hoeft u het water minder vaak te vervangen en is uw zwembad dus efficiënter en goedkoper. Om u alle zorgen uit handen te nemen, verzorgt ZwemParels periodiek onderhoud voor uw zwembad. We zorgen daarbij onder andere voor het zomer- en winterklaar maken van uw zwembad. Ook blazen onze monteurs regelmatig de leidingen door en sluiten ze deze in de winter lucht- en waterdicht af. Zo voorkomt u dat de leidingen bevriezen. Bij het aanbreken van het zwemseizoen maken de monteurs het zwembad weer gereed en controleren zij het systeem.

INSPIRATIE

AFSPRAAK MAKEN