EEN JACUZZI IN DE TUIN

Wilt u op ieder gewenst moment even helemaal tot rust komen in uw eigen tuin? Dan is een jacuzzi precies waar u naar op zoek bent. Met een jacuzzi in de tuin geniet u zowel geestelijk als lichamelijk van optimale ontspanning. Ontsnap aan de stress van alledag, zodat u er vervolgens weer tegenaan kunt.

Bij ZwemParels bouwen we niet alleen de mooiste zwembaden, we verzorgen ook de installatie van wellness-faciliteiten als inbouw jacuzzi’s, hottubs en whirlpools. Uw spabad wordt aangelegd door onze eigen specialisten. De plaatsing van een jacuzzi in uw tuin is te combineren met de aanleg van uw zwembad, poolhouse of bijvoorbeeld een sauna.

GENIETEN VAN UW JACUZZI

De weldadige massagestralen van een jacuzzi hebben een masserende werking op uw spieren. Hierdoor herstelt u niet alleen lichamelijk, maar komt u ook geestelijk even helemaal tot rust. In het heerlijk warme water kunt u het hele jaar door op een ongekende manier genieten van uw tuin.

Wanneer we bij ZwemParels een tuin met jacuzzi ontwerpen, denken we goed na over belangrijke zaken als beschutting en de inval van zonlicht. We kunnen uw jacuzzi bijvoorbeeld ook onder een overkapping of in een poolhouse installeren.

Een complete wellnesstuin

Bij ZwemParels verzorgen we het ontwerp en de volledige aanleg van luxe tuinen met zwembad. We plaatsen niet alleen uw zwembad, maar zorgen voor een compleet tuinontwerp. Dat tuinontwerp kunnen we vervolgens van begin tot eind uitvoeren met onze eigen specialisten.

Als u uw tuin met zwembad laat ontwerpen door ZwemParels stemmen we het design volledig af op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. We kijken goed naar de praktische mogelijkheden, denken met u mee en zorgen dat zwembad, tuin en wellness perfect op elkaar worden afgestemd. Zowel qua uiterlijk als gebruik.

We kunnen ieder tuinontwerp vervolgens omzetten in 3D-impressies. Zo weet u precies hoe uw tuin eruit komt te zien, nog voor de eerste schop in de grond is gezet. Onze eigen specialisten zorgen voor de realisatie van het project. Dat doen we inclusief graafwerken, beplanting, bestrating, zwembadbouw en installatie van wellnessvoorzieningen.

Wellness poolhouse

Een poolhouse met wellness

Een jacuzzi is uitstekend te combineren met een mooi poolhouse. We kunnen de jacuzzi bijvoorbeeld onder het overdekte terras van uw poolhouse plaatsen. Op deze manier bevindt uw spabad zich vlak bij uw zwembad en kunt u zich omkleden in uw poolhouse. Om uw wellnesstuin helemaal compleet te maken kunnen we uw poolhouse tevens voorzien van bijvoorbeeld een sauna.

Een jacuzzi is ook mogelijk in een kleine tuin. Onze ontwerpers zorgen voor een slim tuinontwerp, waarbij we de beschikbare ruimte optimaal benutten. Een jacuzzi hoeft bovendien helemaal niet zoveel ruimte in beslag te nemen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook jacuzzi’s voor 1 tot 3 personen beschikbaar. Deze modellen hebben wat kleinere afmetingen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor in een kleine tuin. Doordat er verschillende vormen en indelingen te vinden zijn, is er voor vrijwel ieder formaat tuin wel een geschikte jacuzzi te vinden.

Soorten jacuzzi’s

Er bestaan verschillende soorten jacuzzi’s. U kunt bijvoorbeeld denken aan klassieke houtgestookte hottubs, moderne overloop spa’s en inbouw jacuzzi’s. Wilt u heerlijk kunnen zwemmen in uw jacuzzi? Kies dan voor een ruime zwemspa.

De houtgestookte hottub is de originele jacuzzi uit Scandinavië. Zoals de naam al suggereert, wordt het water verwarmd door een houtkachel. Vaak is ook de ton zelf van hout. Veel houtgestookte hottubs zien er nog net zo uit als vroeger, maar hebben tegenwoordig een kunststof binnenkuip. Hierdoor zit u net zo comfortabel als in een moderne jacuzzi. Een voordeel van houtgestookte hottubs is dat ze erg duurzaam zijn.

Met een overloop spa geniet u van een extra hoge waterlijn. Hierdoor zit u heerlijk diep in het warme water. Een ander voordeel van de overloopgoot is dat het waterpeil altijd gelijk blijft, ook als er meerdere mensen in of uit het bad stappen. De installatie van een overloop spa is doorgaans iets duurder dan die van andere spabaden.

Een kunststof jacuzzi gaat lang mee en past qua design in vrijwel iedere tuin. Kunststof jacuzzi’s zijn onderhoudsvriendelijk. Een ander voordeel is dat kunststof jacuzzi’s relatief voordeliger zijn dan bijvoorbeeld houten spa’s. Kunststof jacuzzi’s zijn beschikbaar in veel verschillende soorten, maten en indelingen. Ook kunt u kiezen uit verschillende kleuren.

Een jacuzzi met een houten omlijsting heeft een mooie luxe uitstraling. Kies uit verschillende houtsoorten en ruw of afgewerkt hout. Omdat een houten spa gewoon een kunststof binnenkuip heeft, zit deze wel prettig en comfortabel. Houten jacuzzi’s zijn er houtgestookt, maar kunnen bijvoorbeeld ook verwarmd worden door middel van een warmtepomp of CV-ketel.

Laat uw jacuzzi inbouwen om deze extra mooi in uw tuin te verwerken. Met een inbouw jacuzzi krijgt uw tuin een nog luxere uitstraling. U kunt uw jacuzzi bijvoorbeeld (gedeeltelijk) laten verzinken in het terras. Hierdoor kunt u makkelijker het bad instappen. Een andere mogelijkheid is het aanleggen van een verhoogd terras rond uw jacuzzi.

Een zwemspa is een combinatie van een jacuzzi en een zwembad. Door een extra ruim formaat is het mogelijk om in hetzelfde bad te zwemmen en te genieten van een fijne whirlpool. Er bestaan verschillende soorten zwemspa’s. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een zwemspa uit één gedeelte kiezen. U geniet van een ruim zwembad, waarbij u op ieder gewenst moment de jets in kunt schakelen om te genieten van de jacuzzi. Er zijn ook zwemspa’s waarbij het zwemgedeelte en de jacuzzi door middel van een wand in het bad worden gescheiden.

Weinig ruimte in de tuin? Dan is een mini jacuzzi een oplossing. Deze kleinere jacuzzi’s hebben dezelfde voorzieningen als een grotere jacuzzi, maar bieden plek aan minder mensen. Er zijn mini jacuzzi’s voor 1 tot 3 personen verkrijgbaar.

Wat kost een jacuzzi in de tuin?

Een jacuzzi oogt ontzettend luxe en exclusief. De prijs ligt echter lager dan de meeste mensen denken. De kosten voor een jacuzzi in de tuin bestaan onder andere uit de aanschafprijs van het bad zelf en de installatiekosten.

 • Hottub: vanaf € 2000,-
 • Jacuzzi/spabad: vanaf € 3500,-
 • Zwemspa: vanaf € 15000

Deze vanaf prijzen kunnen oplopen afhankelijk van het formaat, model, materiaal en accessoires.

De installatiekosten zijn afhankelijk van het soort jacuzzi dat u kiest. Een inbouw jacuzzi is doorgaans duurder dan een spabad boven de grond.

Energiekosten

Behalve de aanschafprijs en installatiekosten, kost een jacuzzi ook geld aan water en energie. Het water moet immers verwarmd worden en hier is energie voor nodig. Hoeveel dit kost, is bijvoorbeeld afhankelijk van hoe vaak u het bad gebruikt, de energieprijs, de plek in de tuin, de buitentemperatuur en hoe goed uw jacuzzi geïsoleerd is.

 • Prijs per dag: € 1,10 – € 3,00
 • Prijs per maand: € 34,00 – € 93,00
 • Prijs per jaar: € 408,00 – € 1116,00

Dit zijn de prijzen bij dagelijks gebruik.

Voor hoeveel personen?

Jacuzzi’s zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en indelingen. Afhankelijk van de ruimte in uw tuin en met hoeveel mensen u gebruik wilt maken van de jacuzzi kunt u kiezen voor jacuzzi’s voor 2, 4 en 6 personen. Daarbij kunt u kiezen voor jacuzzi’s met zitplaatsen of ligplaatsen of jacuzzi’s met zowel zit- als ligplaatsen.

De ruimte die het bad inneemt, wordt ook bepaald door het soort zit- of ligplekken. Kuipzetels met een speciale ergonomische vorm nemen meer ruimte in, maar zorgen ervoor dat u beter kunt ontspannen.

Accessoires voor uw jacuzzi

U kunt verschillende accessoires voor uw jacuzzi kopen om het gebruiksgemak en de uitstraling nog verder te verhogen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan led-verlichting, hoofdsteunen of drankhouders. Om het water schoon te houden kunt u het bad tevens uitbreiden met een afdeksysteem. Koop speciale wellness-geuren om te genieten van een onvervalste aromatherapie in uw jacuzzi.

Jacuzzi, spabad, whirlpool of hottub?

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een hottub, spabad, whirlpool en jacuzzi. Dat is niet zo vreemd want eigenlijk zijn al deze namen synoniemen voor elkaar.

Spa is een afkorting voor Sanus Per Aquam. Dit is Romeins voor “gezond door water”. Een spabad is een bad met warm water en jets met massagestralen. Hierdoor ontstaat er kolkend en bubbelend water. We noemen een spabad daarom ook wel een bubbelbad. De Engelse vertaling voor bubbelbad is whirlpool.

Jacuzzi is eigenlijk een merknaam van een Amerikaans spabad. Dit merk is zó bekend geworden dat we een spabad in de volksmond ook wel een jacuzzi noemen. Een hottub is de ouderwetse variant van het spabad. Het waren oorspronkelijk houten tonnen, die met houtvuur werden verwarmd.

Heeft u voor een jacuzzi in de tuin een vergunning nodig?

De Vlaamse wetgeving schrijft voor dat u in principe een vergunning nodig heeft om een jacuzzi in uw tuin te plaatsen. In veel gevallen geldt er echter een vrijstelling.

Als u niet meer dan 80 vierkante meter aan niet-overdekte constructies in uw zijtuin of achtertuin heeft, geldt deze vergunningsvrijstelling.

Het gaat hierbij om het totaal van de constructies in uw tuin. Als u bijvoorbeeld 40 vierkante meter aan terras en tuinpaden in uw tuin heeft, dan heeft u nog 40 vierkante meter over om een een jacuzzi te plaatsen.

Verder mag de constructie:

 • niet hoger zijn dan 1,5 meter
 • geen bouwvolume hebben
 • niet verder dan 30 meter van uw woning liggen
 • niet in kwetsbaar gebied liggen
 • niet binnen 1 meter van de perceelsgrens liggen