ZWEMBAD AANLEGGEN

Droomt u ervan regelmatig even helemaal tot rust te komen in uw eigen zwembad? Of wilt u in uw eigen privé zwembad baantjes trekken om uw lichaam in vorm te houden? Met behulp van ZwemParels is uw eigen zwembad dichterbij dan u denkt. Als specialist in het ontwerpen en zwembad aanleg weten we precies wat er moet gebeuren om een zwembad te plaatsen dat een leven lang meegaat. Op deze pagina leest u hoe wij uw zwembad aanleggen, wat er komt kijken bij de aanleg van een zwembad en welke keuzes u dient te maken. Uiteraard begeleiden onze adviseurs en architecten u van begin tot eind door dit proces.

AANLEG SPECIALISTEN

Bij ZwemParels werken we voor zwembad aanleg met een vaste selectie van zorgvuldig geselecteerde adviseurs, aannemers en specialisten. Deze professionals zijn stuk voor stuk de beste in hun vakgebied. Zodoende weet u als klant zeker dat alle onderdelen en elementen van uw zwembad op professionele wijze worden geïnstalleerd.

TOTAALOPLOSSING

Door onze samenwerking met de beste tuinaannemers in België zoals Gert Kwanten kunnen we onze klanten voorzien van totaaloplossingen voor hun tuin met zwembad. Dit betekent dat we niet alleen het design en de zwembad aanleg kunnen verzorgen, maar ook direct de omringende tuin kunnen ontwerpen en realiseren. Op die manier zorgen we dat tuin en zwembad een fraai geheel vormen. Als specialist op het gebied van wellnessfaciliteiten kunnen we uw tuin tevens voorzien van luxe voorzieningen als buitendouches, whirlpools, jacuzzi’s, sauna’s en infraroodcabines. Volledig tot rust komen in uw eigen tuin was nog nooit zo eenvoudig.

AANLEG MONOBLOK ZWEMBAD

ZwemParels werkt met monoblok inbouw zwembaden. Dit zijn zwembaden die in de fabriek uit één stuk worden gemaakt en vervolgens ingegraven in de grond. Het grote voordeel van monoblok zwembaden is dat deze zorgvuldiger en stijlvoller afgewerkt kunnen worden, makkelijker in het onderhoud zijn en sneller geïnstalleerd kunnen worden. Het volledige bassin is immers al gemaakt en hoeft alleen nog in de grond geplaatst te worden. Zodoende kunnen we gelijktijdig met de zwembad aanleg al beginnen met het installeren van de technische onderdelen, waardoor u minder lang hinder ondervindt van de aanleg van het zwembad.

VOORBEREIDING

De aanleg van uw droomzwembad begint met een goede voorbereiding. Voordat we beginnen met het plaatsen van het zwembad brengen we daarom in een persoonlijk gesprek in kaart waar u naar op zoek bent. Wat voor zwembad past het best bij uw wensen en voorkeuren? Wilt u dat wij de rest van uw tuin ook ontwerpen? En wilt u uw wellnesstuin wellicht compleet maken met een spa-bad of sauna?

Bij ZwemParels kunnen we uw zwembad geheel op maat voor u samenstellen. Aan de hand van het beoogde gebruik, uw tuin en uw persoonlijke voorkeuren helpen onze architecten u met het selecteren van het juiste model zwembad. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, bijvoorbeeld een underflow, overflow of infinity-zwembad.

Minstens zo belangrijk voor het uiteindelijke resultaat is het bepalen van de beste plek in uw tuin voor het zwembad. Onze adviseurs hebben veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van zwembaden en weten dus precies waar zij op moeten letten. Zo is het doorgaans niet verstandig om het zwembad onder grote, bladhoudende bomen te plaatsen. Deze zorgen immers voor veel schaduw en laten hun bladeren los in uw zwembad. Daarnaast houden we rekening met beschutting tegen de wind en privacy. Ook onderzoeken we of de plek makkelijk afgegraven kan worden en er geen leidingen of kabels in de grond lopen.

Vervolgens kunnen we het bad geheel aan uw wensen aanpassen. Wat is het beste formaat? Welke kleur vindt u het mooist? Welke randstenen passen het beste? Welke inlooptrap spreekt u het meest aan? En bent u op zoek naar aanvullende opties als een tegenstroomsysteem, waterval, whirlpool of zwembadverlichting? We ontwerpen uw zwembad geheel op maat. Als u op zoek bent naar een totaaloplossing voor uw tuin met zwembad kunnen we ook direct uw volledige tuin ontwerpen. Daarbij zijn de mogelijkheden eindeloos. We creëren de meest stijlvolle poolhouses en kunnen uw tuin voorzien van luxe wellnessvoorzieningen.

Na uw goedkeuring van het op maat gemaakte ontwerp voor uw (tuin met) zwembad, kunnen we een planning maken voor de daadwerkelijke realisatie van het project. Omdat bij de aanleg van een zwembad specialisten met verschillende disciplines nauw met elkaar samenwerken, is het belangrijk dat we een zorgvuldige, heldere planning maken. Zodoende weet u als klant precies waar u aan toe bent.

VERGUNNING

Voor zwembad aanleg heeft u in België meestal geen vergunning nodig. Voor niet overdekte constructies in de zijtuin en achtertuin bestaat tot een grootte van 80 vierkante meter een vergunningsvrijstelling. Dit gaat om de combinatie van onderdelen. Heeft u bijvoorbeeld een terras van 40 vierkante meter, dan mag het zwembad maximaal 40 vierkante meter zijn. Bij een groter formaat dient u een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. Zwembad aanleg mag niet in strijd zijn met plaatselijke geldende voorschriften.

STAPPENPLAN ZWEMBAD AANLEG

Bij zwembad aanleg is het prettig om te weten wat u kunt verwachten. Hoe verloopt zwembad aanleg, welke keuzes dient u te maken en waar dient u rekening mee te houden tijdens het aanleggen van een zwembad? Onderstaand vertellen wij meer over onze werkwijze.

Om een inbouw zwembad te plaatsen, dienen we de plek waar het zwembad komt eerst uit te graven. Dit doen de grondverzetbedrijven en tuinaannemers met wie wij samenwerken met de machine die in uw tuin het meest praktisch is. We zorgen direct voor de afvoer van het uitgegraven materiaal.

In de gegraven kuil storten we een funderingsvloer. Deze betonnen vloer vormt de ondergrond voor uw zwembad en dient er onder andere voor om de bodem van het bad te beschermen en verzakkingen te voorkomen. Onze aannemers zorgen uiteraard dat de vloer waterpas ligt en op de juiste manier uithardt. Indien nodig gebruiken we ook het juiste soort folie.

Na het uitgraven en storten van de fundering kunnen we het zwembad plaatsen. Het volledige zwembad is al in de fabriek gemaakt en kan dus in één keer in de kuil geplaatst worden.

Na de plaatsing van het bad is het tijd om het bassin te vullen met water. Dit doen we met leidingwater. Andere soorten water kunnen het zwembadwater doen verkleuren. Gelijktijdig met het vullen van het bad zullen de waterhuishouding op punt zetten.

De laatste fase is het plaatsen van de randstenen en zwembadafdekking. Deze stenen vormen de afwerking van uw zwembad. Hoe we deze stenen plaatsen is onder andere afhankelijk van de gekozen steensoort en de waterlijn.

Gelijktijdig met de aanleg van het zwembad verzorgen we ook de installatie van de technische onderdelen. Hierbij moet u onder andere denken aan de pompen, filters en eventuele verwarming, verlichting en afdekking. Alle technische onderdelen worden altijd op een zorgvuldige manier weggewerkt en zo geplaatst dat u deze eenvoudig kunt bedienen.

INSPIRATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Het aanleggen van een zwembad is maatwerk en de kosten voor de uiteindelijke installatie van het zwembad zijn onder andere afhankelijk van het model zwembad, de grootte en de locatie. Bij ZwemParels kost een zwembad gemiddeld tussen de 40.000 en 70.000 euro. Uiteraard hebben extra opties en accessoires als zwembadverwarming invloed op de uiteindelijke prijs. In een persoonlijk gesprek kunnen we in kaart brengen waar u naar op zoek bent en vervolgens een op maat gemaakte offerte voor u opstellen.