ZWEMBAD AANLEGGEN

Droomt u ervan regelmatig even helemaal tot rust te komen in uw eigen zwembad? Of wilt u in uw eigen privé zwembad baantjes trekken om uw lichaam in vorm te houden? Met behulp van ZwemParels is uw eigen zwembad dichterbij dan u denkt. Als specialist in het ontwerpen en aanleggen van zwembaden weten we precies wat er moet gebeuren om een zwembad te plaatsen dat een leven lang meegaat. Op deze pagina leest u hoe wij uw zwembad aanleggen, wat er komt kijken bij de aanleg van een zwembad en welke keuzes u dient te maken. Uiteraard begeleiden onze adviseurs en architecten u van begin tot eind door dit proces.

AANLEG SPECIALISTEN

Bij ZwemParels werken we voor het aanleggen van zwembaden met een vaste selectie van zorgvuldig geselecteerde adviseurs, aannemers en specialisten. Deze professionals zijn stuk voor stuk de beste in hun vakgebied. Zodoende weet u als klant zeker dat alle onderdelen en elementen van uw zwembad op professionele wijze worden geïnstalleerd.

TOTAALOPLOSSING

Door onze samenwerking met de beste tuinaannemers in België kunnen we onze klanten voorzien van totaaloplossingen voor hun tuin met zwembad. Dit betekent dat we niet alleen het design en de aanleg van het zwembad voor rekening kunnen nemen, maar ook direct de omringende tuin kunnen ontwerpen en realiseren. Op die manier zorgen we dat tuin en zwembad een fraai geheel vormen. Als specialist op het gebied van wellnessfaciliteiten kunnen we uw tuin tevens voorzien van luxe voorzieningen als buitendouches, whirlpools, jacuzzi’s, sauna’s en infraroodcabines. Volledig tot rust komen in uw eigen tuin was nog nooit zo eenvoudig.

AANLEG MONOBLOK ZWEMBAD

ZwemParels werkt met monoblok inbouw zwembaden. Dit zijn zwembaden die in de fabriek uit één stuk worden gemaakt en vervolgens ingegraven in de grond. Het grote voordeel van monoblok zwembaden is dat deze zorgvuldiger en stijlvoller afgewerkt kunnen worden, makkelijker in het onderhoud zijn en sneller geïnstalleerd kunnen worden. Het volledige bassin is immers al gemaakt en hoeft alleen nog in de grond geplaatst te worden. Zodoende kunnen we gelijktijdig met de plaatsing van het zwembad al beginnen met het installeren van de technische onderdelen, waardoor u minder lang hinder ondervindt van de aanleg van het zwembad.

VOORBEREIDING

De aanleg van uw droomzwembad begint met een goede voorbereiding. Voordat we beginnen met het plaatsen van het zwembad brengen we daarom in een persoonlijk gesprek in kaart waar u naar op zoek bent. Wat voor zwembad past het best bij uw wensen en voorkeuren? Wilt u dat wij de rest van uw tuin ook ontwerpen? En wilt u uw wellnesstuin wellicht compleet maken met een spa-bad of sauna?

Bij ZwemParels kunnen we uw zwembad geheel op maat voor u samenstellen. Aan de hand van het beoogde gebruik, uw tuin en uw persoonlijke voorkeuren helpen onze architecten u met het selecteren van het juiste model zwembad. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, bijvoorbeeld een underflow, overflow of infinity-zwembad.

VERGUNNING

Voor het aanleggen van een zwembad heeft u in België meestal geen vergunning nodig. Voor niet overdekte constructies in de zijtuin en achtertuin bestaat tot een grootte van 80 vierkante meter een vergunningsvrijstelling. Dit gaat om de combinatie van onderdelen. Heeft u bijvoorbeeld een terras van 40 vierkante meter, dan mag het zwembad maximaal 40 vierkante meter zijn. Bij een groter formaat dient u een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. De aanleg van het zwembad mag niet in strijd zijn met plaatselijke geldende voorschriften.

STAPPENPLAN ZWEMBAD AANLEGGEN

Als u een zwembad aan laat leggen is het prettig om te weten wat u kunt verwachten. Hoe verloopt de aanleg, welke keuzes dient u te maken en waar dient u rekening mee te houden tijdens het aanleggen van een zwembad? Onderstaand vertellen wij meer over onze werkwijze.

Om een inbouw zwembad te plaatsen, dienen we de plek waar het zwembad komt eerst uit te graven. Dit doen de grondverzetbedrijven en tuinaannemers met wie wij samenwerken met de machine die in uw tuin het meest praktisch is. We zorgen direct voor de afvoer van het uitgegraven materiaal.

INSPIRATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Het aanleggen van een zwembad is maatwerk en de kosten voor de uiteindelijke installatie van het zwembad zijn onder andere afhankelijk van het model zwembad, de grootte en de locatie. Bij ZwemParels kost een zwembad gemiddeld tussen de 40.000 en 70.000 euro. Uiteraard hebben extra opties en accessoires als zwembadverwarming invloed op de uiteindelijke prijs. In een persoonlijk gesprek kunnen we in kaart brengen waar u naar op zoek bent en vervolgens een op maat gemaakte offerte voor u opstellen.

Menu