INBOUWZWEMBAD IN UW TUIN

Een inbouwzwembad is de meest stijlvolle manier om te genieten van een zwembad in uw eigen tuin. Een ingebouwd zwembad gaat naadloos op in het tuinontwerp en ligt prachtig verzonken in de grond waardoor het een fraai geheel vormt met de omgeving. Het vormt geen obstakel in uw tuin en u kunt het water induiken zonder dat u eerst een trapje op hoeft te klimmen.

Bij ZwemParels kunt u uw eigen zwembad laten ontwerpen en aanleggen. We verzorgen het complete traject, van ontwerp tot constructie en afwerking. Kies voor een inbouwzwembad van ZwemParels en geniet jarenlang in stijl van uw eigen droomzwembad.

AANLEG INBOUWZWEMBAD

Bij ZwemParels zijn we gespecialiseerd in de aanleg van complete tuinen met zwembad.  We verzorgen de volledige aanleg van uw droomzwembad, inclusief de afwerking. Daarnaast kunnen we ook de aanleg van het gazon, de beplanting en het terras voor onze rekening nemen. Ook kunnen we uw tuin desgewenst verrijken met een heerlijke jacuzzi, een sauna of een poolhouse.

Dankzij onze jarenlange ervaring en samenwerking met de beste adviseurs en specialisten binnen hun vakgebied, bent u bij ZwemParels verzekerd van kwaliteit en vakmanschap. Zo weet u zeker dat u jarenlang kunt genieten van comfort, plezier en ontspanning in uw eigen unieke zwemparadijs.

COMPLEET TUINONTWERP

Een van de voordelen van een ingebouwd zwembad is dat het perfect in het tuinontwerp te integreren valt. Bij ZwemParels leggen we niet alleen inbouwzwembaden aan, maar creëren we ook complete tuinontwerpen met zwembad.

Onze architecten brengen aan de hand van een persoonlijk gesprek uw wensen en voorkeuren in kaart. Vervolgens helpen ze u bij het bepalen van de juiste stijl en afwerking en het selecteren van functies die passen bij uw levensstijl. Om een beeld te schetsen van hoe uw tuin eruit komt te zien, zetten we het ontwerp om in 3D-impressies.

Als u akkoord gaat met het ontwerp, brengen we een offerte uit voor de aanleg van het zwembad en de tuin. Van de plaatsing van het zwembad tot de aanleg van het terras en de omringende planten, de beste specialisten binnen hun vakgebieden zorgen ervoor dat uw tuin en zwembad een naadloos en stijlvol geheel vormen.

Voordelen van een ingebouwd zwembad

 • Esthetische meerwaarde voor uw tuin
 • Past naadloos in uw tuinontwerp
 • Gemakkelijker toegang – geen trappen nodig
 • Aanpasbaar aan uw wensen
 • Meer privacy dan opzetzwembaden
 • Betere isolatie
 • Langere levensduur door superieure bouwmaterialen

SOORTEN INBOUWZWEMBADEN

Bij ZwemParels maken we gebruik van twee verschillende technieken om uw zwembad in te bouwen: prefab zwembaden en bouwkundige zwembaden. Prefab zwembaden (monoblock en maatwerk) worden in de fabriek vervaardigd en vervolgens in hun geheel in uw tuin geplaatst. Bouwkundige zwembaden worden volledig in uw tuin opgebouwd.

Zwembadaanleg zwemparels

MONOBLOCK ZWEMBADEN

Monoblock zwembaden zijn prefab zwembaden die in de fabriek worden gemaakt en vervolgens als een geheel in uw tuin worden geplaatst. Hierdoor kunnen de werkzaamheden in uw tuin altijd snel voltooid worden.

Bij ZwemParels maken we gebruik van monoblock zwembaden van Starline. Dit merk produceert kwalitatief hoogwaardige zwembaden van composiet. U kunt kiezen uit 9 verschillende zwembadlijnen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met randstenen naar keuze. Ieder zwembad is bovendien uit te breiden met opties en accessoires als jetstreams, inlooptrappen en watervallen.

De zwembaden hebben afgeronde hoeken, naadloze wanden en een gladde bodem, wat zorgt voor een luxe uitstraling. Bovendien zijn monoblock zwembaden hierdoor makkelijk in het onderhoud. Een monoblock zwembad heeft bovendien goed geïsoleerde wanden, waardoor er minder warmteverlies optreedt.

Zwembad tuin Eindhoven

MAATWERK ZWEMBADEN

Maatwerk zwembaden zijn in feite ook monoblock zwembaden, met als belangrijkste verschil dat ze compleet voor u op maat ontworpen en gefabriceerd worden. Net als monoblock zwembaden worden ze in de fabriek uit één stuk vervaardigd en vervolgens in hun geheel in uw tuin geplaatst. Doordat het zwembad voor u op maat gemaakt wordt, kunnen we werkelijk ieder detail, van de vorm en grootte tot de kleur en afwerking, aanpassen aan uw wensen.

Ons team van experts werkt nauw samen met u om uw droomontwerp te realiseren en elk detail naar uw wens aan te passen. Onze maatwerk zwembaden worden vervaardigd met behulp van de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen (polypropyleencarbonaat), waardoor ze jarenlang meegaan en weinig onderhoud vergen.

Kies voor een maatwerk zwembad van ZwemParels en geniet van uw eigen unieke stukje zwemplezier in uw achtertuin.

Bouwkundig zwembad-Gert-Kwanten

BOUWKUNDIGE ZWEMBADEN

Bouwkundige zwembaden zijn betonnen zwembaden die vrijwel volledig in uw tuin worden opgebouwd. Het voordeel hiervan is dat we een volledig gepersonaliseerd ontwerp voor u kunnen maken en dat de wanden betegeld kunnen worden. U bent dus op geen enkele manier gebonden aan standaardmaten of -vormen. We kunnen zowel het design als de gebruikte materialen volledig afstemmen op wensen en budget.

Bij de aanleg van een bouwkundig zwembad zijn er talloze mogelijkheden. Kies voor trappen, bogen of misschien wel een nis. Ook de binnenafwerking van het zwembad is volledig aanpasbaar aan uw wensen. Kies bijvoorbeeld voor pleisterwerk, natuursteen, keramische tegels, kunststof, rvs, pvc-liner of mozaïek.

Onze ontwerpers bieden een breed scala aan accessoires, waaronder zwembadverlichting, geïntegreerde zwembadafdekking, inlooptrappen en plages.

Het nadeel van een bouwkundig zwembad is dat u wel wat langer hinder ondervindt van de werkzaamheden in uw tuin.

Laat ons team van experts u helpen bij het ontwerp en de bouw van uw eigen unieke stukje zwemplezier in uw achtertuin.

STIJLVOLLE AFWERKING

Bij de afwerking van uw ingebouwde zwembad heeft u tal van mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor robuuste betonnen randstenen, natuursteen of kunststof. Ieder soort randsteen is beschikbaar in uiteenlopende kleuren en formaten.

De keuze van de randstenen en de vorm van het zwembad hebben een grote invloed op de stijl. Bij ZwemParels ontwerpen we bijvoorbeeld strakke zwembaden die perfect passen in een moderne tuin of zwembaden met een rustiek karakter die erg geschikt zijn in bijvoorbeeld een landelijke tuin.

Daarbij houden we altijd zorgvuldig rekening met uw tuin en de omgeving. Door middel van passende randstenen en een prachtige afwerking zorgen we voor een feilloze overgang van terras naar zwembad.

VERSCHILLENDE WATERLIJNEN

Bij het aanleggen van een inbouwzwembad kunt u kiezen uit verschillende manieren waarop het water wegloopt. Zo kunnen we de hoogte van de wateroppervlak aanpassen aan uw wensen. Dit heeft een grote impact op het uiterlijk van het zwembad. Laat het bijvoorbeeld vlak onder de randstenen weglopen of kies voor een waterlijn die gelijk is aan de randstenen.

 • Bij een overloop zwembad loopt het water over de zwembadboord heen en wordt het opgevangen in een afvoergoot. Hierdoor ontstaat een hoge waterlijn en is er geen rand meer zichtbaar.
 • Een infinity pool geeft de illusie van een eindeloos wateroppervlak dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Dit effect wordt bereikt doordat het water aan één kant overloopt.
 • Bij een onderloop of underflow zwembad loopt het water via een rooster of afvoergoot in de boord van het zwembad weg. Hierdoor is de waterlijn vrijwel gelijk aan de zwembadrand, maar loopt het water er net niet overheen.
 • Tot slot is er het skimmer zwembad, waarbij skimmers onder de randstenen zorgen voor de afvoer van overtollig water. Hierdoor zijn de randstenen goed zichtbaar en is de waterlijn lager.

Elk type zwembad heeft zijn eigen unieke eigenschappen en esthetische effecten. Onze experts kunnen u helpen bij het vinden van het perfecte type zwembad voor uw achtertuin.

ZWEMBADAFDEKKING

Uw ingebouwde zwembad is prachtig af te werken met een zwembadrolluik. We kunnen prachtige lamellen in uw zwembad integreren, waarmee u het bad af kunt sluiten als u het niet gebruikt. De lamellen zijn duurzaam en beschermen uw zwembad tegen vuil en regen, waardoor het water langer schoon blijft en u geld bespaart op onderhoudskosten. Tevens houden de lamellen warmte vast. Hierdoor koelt het water minder snel af, waardoor u energie bespaart. Ook voorkomt de zwembadafdekking dat kleine kinderen of huisdieren op een onbewaakt moment in het water kunnen vallen.

Rolldeck solar lamellen zwembadafdekking
Starline jetstream zwembad

OPTIES EN ACCESSOIRES

Bij ZwemParels bieden we verschillende opties en accessoires waarmee u uw zwembad kunt uitbreiden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een jetstream, waarmee u sportief kunt zwemmen zonder dat u veel ruimte nodig heeft?

Of een stijlvolle inlooptrap, waarmee u gemakkelijk en veilig het water in kunt lopen en uit kunt stappen? Heeft u al aan een breed loungeplateau gedacht, waarop u heerlijk kunt relaxen terwijl u deels in het water zit? Verder kunnen we uw zwembad uitrusten met sfeervolle onderwaterverlichting en het geheel afmaken met een rustgevende waterval. Maak uw zwembad compleet met onze accessoires en geniet van een unieke zwemervaring in uw eigen achtertuin.

PRIJS INBOUWZWEMBAD

De kosten voor het laten aanleggen van een ingegraven zwembad lopen uiteen en zijn afhankelijk van wat voor soort zwembad u kiest (monoblock, maatwerk of bouwkundig), het formaat en de gekozen opties en accessoires.

De prijs voor een bouwkundig zwembad begint zo rond de € 45.000. De prijs van een monoblock zwembad van Starline ligt gemiddeld rond de € 50.000. Maatwerk zwembaden zijn iets duurder.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte op te laten stellen.

INSPIRATIE TUINEN

MAAK EEN AFSPRAAK

Bij ZwemParels verzorgen we de bouw van op maat gemaakte poolhouses. Bij deze poolhouses maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen en zorgen we voor een fijne afwerking. Door het gebruik van de juiste materialen, kleuren en vormen zorgen we dat uw poolhouse een prachtig samenspel vormt met uw zwembad, de rest van uw tuin en uw woning.

Wanneer u uw poolhouse door ZwemParels laat ontwerpen en bouwen, wordt zowel het ontwerp als de installatie verzorgd door onze eigen ontwerpers en vaklieden.