Starline jetstream zwembad

Jetstream: alsof je in een 25 meter bad ligt!

In uw eigen tuin baantjes trekken alsof u in een 25 meterbad ligt? Met een jetstream zwembad is het mogelijk, zelfs in de kleinste stadstuinen! Een jetstream is een systeem dat een stevige tegenstroom creëert in het water. Door tegen de stroom in te zwemmen, is het alsof u langere afstanden zwemt, terwijl u in werkelijkheid op dezelfde plek in het water blijft liggen. U kunt dus eindeloos “baantjes trekken” zonder tegen de rand van het zwembad aan te botsen. Ideaal voor mensen die in hun eigen tuin fit willen blijven of willen werken aan hun conditie.

Hoe werkt een jetstream zwembad?

Een jetstream creëert een stevige stroming in uw zwembad, waar u tegenin kunt zwemmen. Ingebouwde pompen in de wanden van het bad stuwen het water in een bepaalde richting. Hierdoor ontstaat er een tegenstroom. Dit systeem is erg geschikt als u beperkte ruimte heeft, maar toch langdurig of intensief wilt zwemmen. Een zwembad met tegenstroom is geschikt voor iedereen die fit wil worden of wil werken aan zijn uithoudingsvermogen, maar geen ruimte heeft voor een groot zwembad. Door de tegenstroom wordt het mogelijk om ook in de kleinste zwembaden sportief te zwemmen.

Een jetstream zwembad is geschikt voor; Ontspannend zwemmen, sportief zwemmen, zwemtraining en revalidatie.

Waarom is zwemmen zo gezond?

Zwemmen is bij uitstek een vorm van gezonde en verantwoorde lichaamsbeweging. Met een uurtje zwemmen verbrandt u gemiddeld tussen de 500 en 1000 calorieën. Dit terwijl het veel minder impact heeft op uw spieren, pezen en gewrichten dan sporten als hardlopen. Hierdoor lopen zwemmers minder snel blessures op dan mensen die andere sporten beoefenen. Tijdens het zwemmen gebruikt u bovendien het hele lichaam en een groot aantal spieren. Door de weerstand van het water bouwt u snel spiermassa op. Zwemmen verlaagt bovendien uw bloeddruk en uw cholesterolgehalte, waardoor u minder kans heeft op hart- en vaatziekten.

Starline Endless Swimming

Bij ZwemParels maken we gebruik Starline Endless Swimming. Dit jetstream-systeem zorgt voor een gelijkmatige boven- en onderstroom. Het water stroomt als het ware als een natuurlijke rivier langs uw lichaam. De tegenstroom veroorzaakt geen lawaai en geen spatwater. Met zes verschillende standen is de jetstream geschikt voor tal van activiteiten en verschillende zwemniveaus.

Van beginner tot topsporter

Met zes verschillende standen kunt u zelf de kracht van de tegenstroom instellen. Hierdoor is het jetstream zwembad geschikt voor iedere zwemmer, van beginners tot de meest fanatieke sporters. Op de laagste stand zorgt de jetstream voor een ontspannende stroom, terwijl het hoogste niveau geschikt is voor intensieve zwemtraining. Hierdoor is het tegenstroom-systeem zelfs geschikt voor professionele zwemmers die uitdagende trainingsprogramma’s volgen.

Starline Endless Swimming is op afstand te bedienen via de zwembad-app op uw smartphone of tablet.

Sportief zwemmen in een kleine stadstuin?

Heeft u een kleine stadstuin, maar wilt u ter plaatse toch sportief kunnen zwemmen? Bij ZwemParels zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van zwembaden voor stadstuinen. Deze compacte zwembaden (4,5m bij 2,5m) passen zelfs in de kleinste tuinen. Een klein zwembad met jetstream is ideaal voor iedereen die sportief bezig wil zijn in zijn knusse stadstuin. Het tegenstroom-systeem zorgt ervoor dat u zelfs in deze kleine zwembaden sportief kunt zwemmen.

Wat kost een jetstream zwembad?

De prijs van een jetstream-zwembad is onder andere afhankelijk van het gekozen model zwembad, de accessoires en de grondwerken. Gemiddeld kost een inbouw zwembad in uw tuin tussen de 30.000 en 90.000 euro. Wilt u weten hoeveel het kost om een tegenstroom zwembad in uw tuin te realiseren? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.