ZwemParels-zwembaden-starline

LANDELIJKE TUIN MET STRAK ZWEMBAD

ZwemParels zoekt bij het ontwerp en de aanleg van maatwerk zwembaden altijd naar vooruitstrevende en milieuvriendelijke oplossingen. Voor het stijlvolle zwembad bij deze vrijstaande boerderijwoning in Mol in de Antwerpse Kempen installeerden we bijvoorbeeld een solar afdekking die de straling van de zon gebruikt om het zwemwater warm te houden. De robuuste natuurstenen tegels geven de tuin een fraaie natuurlijke uitstraling die in combinatie met het minimalistische karakter van het zwembad perfect past bij de landelijke omgeving van de tuin.

Starline zwembad

Voor het design van dit zwembad hebben we gekozen voor de Starline Nova 120. De Nova Line kenmerkt zich door strakke lijnen, wat het zwembad een fraaie minimalistische uitstraling geeft. De skimmers zitten vlak onder de natuurstenen zwembadrand, waardoor het zwembad een mooie hoge waterlijn heeft. Hierdoor vormt het zwembad een mooi geheel met het weidse landschap waarin de tuin zich bevindt.

Het terras

Bij ZwemParels zijn we gespecialiseerd in het realiseren van totaaloplossingen voor privé zwembaden. Voor dit project plaatsten we bijvoorbeeld niet alleen het zwembad, maar ontwierpen en legden we ook het ruime omringende terras, waardoor zwembad en tuin een harmonieus geheel vormen. De grote tegels van gevlamd en geborsteld Chinees blauwsteen geven het terras een robuuste uitstraling. Aan de rechterzijde van zwembad hebben we een strook roodbruine Terca Authentica klinkers aangelegd, waardoor de tuin een warme uitstraling krijgt.

Zwembadverwarming

Om ook op minder warme dagen een duik te kunnen nemen, is het zwembad voorzien van zwembadverwarming met warmtepomp. Het voordeel van een warmtepomp is dat deze veel minder energie verbruikt dan zwembadverwarming die is aangesloten op de cv. Hierdoor is het niet alleen voordeliger om het zwembad te verwarmen, maar ook milieuvriendelijker.

Solar afdekking

Het zwembad is voorzien van een geïntegreerd Roldeck®-afdeksysteem met solar lamellen. Deze lamellen hebben een doorzichtige bovenlaag die de zon doorlaat en een zwarte onderkant die de warmte vasthoudt. Hierdoor kan de zwembadafdekking de warmte van de zon doorgeven aan het zwembad. Zo blijft het zwembadwater warm en hoeft men de warmtepomp minder vaak te gebruiken, waardoor men een hoop energie bespaart.