Inbouw zwembad

ZWEMBAD VERWARMING

Wilt u alles uit uw zwembad halen? Met zwembad verwarming zorgt u ervoor dat het zwembadwater altijd de juiste temperatuur heeft, zodat u ook een ontspannende duik kunt nemen als het buiten iets kouder is. Bij ZwemParels kunnen we krachtige, efficiënte en energiezuinige zwembad verwarming voor u installeren. Door uw zwembad te verwarmen kunt u het zwemseizoen flink verlengen. Met warmtepompen die zelfs bij temperaturen tot 0 graden Celsius verwarmen, kunt u bijna het hele jaar door blijven genieten van uw zwembad.

Zwembad verwarmen met een warmtepomp

Voor het verwarmen van zwembaden gebruiken we bij ZwemParels lucht-waterwarmtepompen. Een warmtepomp is de meest efficiënte manier om uw zwembadwater op temperatuur te houden. De warmtepomp haalt de warmte uit de lucht en gebruikt deze om het zwembad te verwarmen. Er zijn warmtepompen die zelfs bij temperaturen tot 0 graden Celsius in staat zijn warmte uit de lucht te halen en het zwemwater op te warmen. Op deze manier kunt u een groot deel van het jaar zwemmen in uw eigen zwembad.

Energiezuinige zwembad verwarming

Het grote voordeel van een warmtepomp ten opzichte van een zwembad verwarming die is aangesloten op de centrale verwarming, is dat een warmtepomp weinig energie verbruikt. Hierdoor is een warmtepomp niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een stuk kostenefficiënter. Zwembadverwarming die is aangesloten op de centrale verwarmingsinstallatie brengt hoge stookkosten met zich mee. Daarom maken we daar bij ZwemParels vrijwel geen gebruik van.

Zwembadafdekking

Met een verwarmd zwembad is het verstandig om tevens een goede afdekking voor het bad te installeren. Door het zwembad ’s nachts of als u het een tijdje niet gebruikt af te dekken, houdt u het water niet alleen schoon, maar voorkomt u ook warmteverlies. Een zwembadafdekking kan zorgen van een positief temperatuurverschil van tussen de 4 en 8 graden Celsius.

Laat u adviseren welke mogelijkheden er zijn. Onze specialisten staan u graag te woord.