ECOLOGISCH ZWEMBAD

Geniet op een natuurlijke, gezonde en verantwoordelijke manier van een zwembad in uw tuin. ZwemParels is gespecialiseerd in het aanleggen van ecologische zwembaden, waarbij het zwembadwater op een natuurlijke manier wordt gefilterd. Zwem in kristalhelder water dat honderd procent vrij is van chemicaliën en ontspan in een heerlijk natuurlandschap met waterplanten en vogels.

WAT IS EEN BIO ZWEMBAD

Een ecologisch zwembad, ook wel een bio-zwembad of een eco-zwembad genoemd, is een duurzaam zwembad waarbij het water gefilterd wordt door een natuurlijk ecosysteem. In een waterbak die grenst aan het zwembad groeien waterplanten die het zwembadwater filteren. Hierdoor is er geen chloor of zout nodig om het zwembadwater schoon te houden. Het natuurlijke zwembadwater voelt zacht en fijn aan de huid en het ecosysteem trekt vogels en ander leven aan in uw tuin.

VOORDELEN ECO ZWEMBAD

Met een ecologisch zwembad kunt u eindelijk chloorvrij zwemmen. Duik onder water zonder dat het prikkelt aan de ogen en laat het zachte, natuurlijke water langs uw huid glijden. Het grote voordeel van een ecologisch zwembad is dat u (huid)irritaties voorkomt. Het natuurlijke water is bovendien erg geschikt als u allergisch bent voor chloor en andere chemicaliën. Een ander voordeel van een ecologisch zwembad is dat het energiezuinig is.

NATUURLIJK LANDSCHAP

Een ecologisch zwembad is ook esthetisch gezien erg interessant. De aparte waterbak met waterplanten geeft uw tuin een zeer natuurlijke aanblik. In combinatie met het zwembad zorgen de waterplanten voor het effect van een fraaie waterpartij of vijver in uw tuin. Bovendien trekt het ecosysteem ook weer ander leven aan. Neem een duik in het kraakheldere water van uw eco-zwembad, luister naar de zingende vogels in uw tuin en waan u even in de vrije natuur.

ECOLOGISCH ZWEMBAD AANLEGGEN

ZwemParels kan een ontwerp op maat maken voor uw ecologische zwembad. In nauw overleg met u als klant stellen onze architecten vast waar u naar op zoek bent en vervolgens creëren zij een geheel op maat gemaakt design. De vorm en afmetingen zijn geheel aan uw wensen aan te passen en u kunt zelf kiezen wat voor randstenen, inlooptrap en accessoires u wilt. Door onze samenwerking met een vaste kring van tuinaannemers kunnen we tevens uw tuin onder handen nemen en een tuinontwerp maken dat past bij uw eco-zwembad. Geniet van een vloeiend samenspel tussen wateroppervlak, waterplanten, tuinmeubilair, gazon, terras en begroeiing. We kunnen uw tuin direct voorzien van bijpassend zwembadmeubilair.

INSPIRATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Het aanleggen van een zwembad is maatwerk en de kosten voor de uiteindelijke installatie van het zwembad zijn onder andere afhankelijk van het model zwembad, de grootte en de locatie. Bij ZwemParels kost een zwembad gemiddeld tussen de 40.000 en 70.000 euro. Uiteraard hebben extra opties en accessoires als zwembadverwarming invloed op de uiteindelijke prijs. In een persoonlijk gesprek kunnen we in kaart brengen waar u naar op zoek bent en vervolgens een op maat gemaakte offerte voor u opstellen.

Menu