Aanleggen zwembad

ZWEMBAD IN SLECHT BEREIKBARE TUIN

Wilt u genieten van een zwembad in uw achtertuin, maar is uw tuin moeilijk bereikbaar? Geen zorgen. ZwemParels verzorgt ook in de meest moeilijk toegankelijke tuinen maatwerk zwembadaanleg. Dit project in het Limburgse Houthalen is daar een goed voorbeeld van. Doordat de achtertuin niet bereikbaar was voor (graaf)machines, schakelden we een kraan in die alle benodigde machines en materialen voor de aanleg van het zwembad in de tuin kon takelen; een staaltje logistiek vakwerk waar we erg trots op zijn.

Achtertuin moeilijk bereikbaar

Doordat de achtertuin geen toegangsweg of ruim genoeg pad had en ook niet op een andere manier bereikbaar was, stonden we voor een uitdaging bij het afgraven van de bodem en het aanvoeren van de benodigde onderdelen en materialen voor het zwembad. We vonden de oplossing in de vorm van een kraan die alle benodigdheden over het huis heen kon tillen.

Met het inzetten van de kraan waren we er bovendien nog niet, want boven het huis loopt een hoogspanningskabel. Daarom moesten we contact opnemen met de netbeheerder om de spanning van de kabel te halen. Zoiets kan natuurlijk maar voor een beperkte periode, waardoor we snel te werk moesten gaan toen de stroom was afgeschakeld. Het was dan ook cruciaal dat alle partijen op het juiste moment klaar stonden en alle materialen aanwezig waren. Een flinke logistieke operatie die een zorgvuldige planning en veel vakmanschap vereiste.

 

Het zwembad

Het zwembad hebben we speciaal op maat ontworpen voor deze tuin, zodat de afmetingen perfect passen bij de breedte van het terras. Het underflow systeem zorgt ervoor dat het water net onder de robuuste blauwgrijze randstenen wegloopt, wat het zwembad de klassieke aanblik geeft die zo goed past bij het natuurlijke karakter van de tuin. De randstenen sluiten verder perfect aan bij de bestaande klinkers en de bloktreden, die we na de installatie van het zwembad hebben teruggeplaatst. Het bad is makkelijk te betreden via de stijlvolle inlooptrap in de hoek van het bad. Op het loungeplateau, dat net onder water ligt, kan men heerlijk relaxen.

Het technische gedeelte

Om het onderhoud aan het zwembad minimaal te houden zijn zoveel mogelijk onderdelen geautomatiseerd. Zo hebben we een frequentie gestuurde zwembadpomp en automatische niveauregeling geïnstalleerd en ook de dosering van het chloor en de pH gebeurt volledig automatisch. Al deze technische onderdelen zijn volledig op maat gemaakt zodat ze in de beschikbare ruimte in de kelder passen. Het water wordt verwarmd door middel van een warmtepomp en kan worden afgedekt met solar-lamellen. Deze zwembadafdekking absorbeert zonnestralen en gebruikt deze om het zwembadwater op temperatuur te houden.

Zwembadaanleg

Totaalproject

Bij ZwemParels verzorgen we totaalprojecten. Dat betekent dat we niet alleen het ontwerp en de installatie van uw zwembad verzorgen, maar de volledige tuin kunnen ontwerpen en aanleggen. In deze tuin hebben we bijvoorbeeld een prachtig gazon om het zwembad gelegd.

Kunstgras om zwembad

Kunstgras is een uitstekende oplossing als u een zwembad in de tuin heeft. Waar echt gras erg drassig wordt van het overstromende en opspattende zwembadwater, daar zakt het overtollige water met kunstgras snel weg in de ondergrond. De grasmat droogt verder snel op, waardoor het gazon nooit modderig wordt. Heerlijk om lekker op te zonnen en voor de kinderen de perfecte ondergrond om lekker op te spelen.

Met kunstgras in de tuin blijft het zwembadwater bovendien kraakhelder. Er belandt geen modder in het water en u heeft ook geen last van losse grassprieten die in het zwembad drijven. Door de installatie van het kunstgras is de tuin bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Het kunstgras heeft altijd de perfecte lengte en hoeft niet gemaaid of gesproeid te worden. Af en toe de afgevallen bladeren opvegen, is het belangrijkste onderhoud.

Royal Grass Lush

Voor deze tuin hebben we gekozen voor Royal Grass Lush. Dit type kunstgras maakt gebruik van wat geelbruine sprieten tussen het groene gras, waardoor de grasmat een mooie warme tint krijgt. Het kunstgras heeft net iets meer vezels per vierkante meter, waardoor het gazon extra vol oogt. Bovendien staan alle vezels een andere kant op, waardoor de grasmat een prettige, speelse aanblik krijgt.

Door de hoge kwaliteit van het kunstgras kunnen de kinderen onbelemmerd spelen op het gazon. Het kunstgras is zelfs stevig genoeg om lekker op te voetballen. Omdat de kinderen graag een balletje trappen hebben we dan ook een doel op het gazon geplaatst.