Zwembad in landelijke tuin

STIJLVOLLE LANDELIJKE TUIN

Bent u op zoek naar ideeën voor het ontwerp van een landelijke tuin met zwembad? Kijk dan eens naar deze prachtige tuin, waarvan het ontwerp en de aanleg volledig zijn verzorgd door de partners van ZwemParels. Het minimalistische zwembad sluit feilloos aan op de landelijke elementen in de stijlvolle tuin. Bovendien vergt deze rustieke tuin met zwembad nauwelijks onderhoud.

Minimalistisch zwembad voor landelijke tuin

Voor het zwembad in deze landelijke tuin is gekozen voor de fraaie Nova-lijn van Starline. De Nova 100 kenmerkt zich door een minimalistisch design met strakke lijnen en scherpe hoeken. Het innovatieve skimmersysteem zorgt voor een hoge waterlijn die eindigt vlak onder de randstenen. De elegante telegrijze tint past goed bij het landelijke karakter van de tuin. De inlooptrap over de gehele breedte van het bad geeft het zwembad verder een rustige en luxe uitstraling. Met een lengte van 10 meter en een breedte van 4,10 meter is het een ideaal bad om op een warme zomerse dag af te koelen in het verfrissende water, na het werk een ontspannen duik te nemen of het lichaam in vorm te houden. Uiteraard staat een zwembad in een landelijke tuin als deze natuurlijk ook garant voor waterpret voor de kinderen.

Opties en accessoires zwembad

Voor optimaal gebruik is het zwembad voorzien van verschillende accessoires. Door de zwembadverwarming op basis van een warmtepomp wordt het zwemseizoen aanzienlijk verlengd en kan men van vroeg in het voorjaar tot ver in de nazomer gebruikmaken van het zwembad. Verder is het zwembad voorzien van onderwaterschijnwerpers en LED-verlichting, zodat het zwembad na zonsondergang sfeervol oplicht in de tuin. Uiteraard beschikt het zwembad ook over de beste technische onderdelen als doseerpompen, een desinfectiesysteem en vorstbeveiligers. Ook is het zwembad voorzien van een automatisch rolluik.

Onderhoudsvriendelijke tuin

De basis voor deze tuin werd 12 jaar geleden al gelegd door een partner van ZwemParels. Inmiddels was de tuin toe aan een update. Daarbij was het de wens van de klant om zoveel mogelijk te kunnen genieten en zo weinig mogelijk onderhoud te hebben. Mede daarom is er in het tuinontwerp bijvoorbeeld gekozen voor natuurgetrouw kunstgras en onderhoudsvriendelijke beplanting rond het zwembad. Hierdoor heeft men nauwelijks omkijken naar het onderhoud en kan men optimaal genieten van de tuin in het algemeen en het zwembad in het bijzonder.