Starline-zwembad

OVERLOOPZWEMBAD MET POOLHOUSE

Bij ZwemParels zijn we gespecialiseerd in het verzorgen van totaaloplossingen voor tuinen met zwembaden. Doordat we samenwerken met de beste tuinaannemers, adviseurs, architecten en specialisten kunnen we niet alleen een zwembad aanleggen, maar ook direct de omringende tuin onder handen nemen. Dit project in Limburg is daar een goed voorbeeld van: in samenwerking met onze partners legden we in deze tuin een fraai overloopzwembad aan, compleet met zwembadverwarming en onderwaterverlichting. Daarbij realiseerden we een fraai houten poolhouse en aan de andere kant van de woning creëerden we een bijzondere, minimalistische spiegelvijver.

Fraai overloopzwembad met zwevende trap

Voor dit zwembad is gebruikgemaakt van de Starline Nexxt 120, een fraai overloopzwembad met een waterlijn die gelijk is aan het terras. Hierdoor vloeien waterspiegel, terras en omliggende tuin vlekkeloos in elkaar over. Het zwembad is voorzien van een fraaie zwevende trap die de helderheid en diepte van het water accentueert. Met een lengte van 12 meter en een breedte van 4 meter is het bad ruim genoeg om heerlijk in te zwemmen. De waterval brengt het zwembad tot leven en is heerlijk om onder te ontspannen.

Verlichting overloopzwembad

Om het strakke, moderne design ook ’s avonds tot zijn recht te laten komen hebben we een sfeervolle onderwaterverlichting met LED-lampen aangelegd. Hierdoor is het zwembad in de avond goed zichtbaar vanuit de huiskamer en kan men er op warme zomeravonden tot laat gebruik van maken.

Zwembadverwarming en rolluik

Om ook bij iets lagere buitentemperaturen te kunnen genieten van ontspannen lichaamsbeweging in het nieuwe zwembad heeft ZwemParels direct zwembadverwarming geïnstalleerd. Het zwembad wordt verwarmd door een warmtepomp die de warmte uit de lucht haalt en daarmee het water opwarmt. Dit is een efficiënte en energiezuinige manier om een zwembad te verwarmen. Met het automatische rolluik is het zwembad met enkele drukken op de knop af te dekken. Hierdoor kan de eigenaar het water makkelijk schoon houden en door het zwembad ’s nachts of als het regent af te dekken, gaat er minder warmte verloren.

Poolhouse en overkapping

Om het zwembad hebben we een strak terras van natuursteen aangelegd, dat richting het poolhouse overloopt in een houten terras, waar comfortabel zwembadmeubilair op is geplaatst. Het badhuis hebben we gebouwd in dezelfde stijl als de overkapping tegen de woning, waar luxe loungebanken onder opgesteld staan. Hierdoor vormen woning en poolhouse een mooi geheel. Onder de buitendouche tegen het poolhouse kan men na het zwemmen rustig afdouchen.

Spiegelvijver

Aan de achterzijde van de woning hebben we een bijzondere spiegelvijver gerealiseerd. De strakke vormen van de minimalistische vijver met daarin de reflectie van de woning, bomen en overdrijvende wolken geven de tuin een extra bijzondere uitstraling. Net als bij het zwembad is de waterlijn gelijk aan de grasrand.