Zwembad in kleinere tuin

EEN EIGEN ZWEMBAD IN KLEINERE TUIN

Een zwembad aanleggen is mogelijk in iedere tuin, ook als de ruimte beperkt is. Dit fraaie overloopzwembad in een tuin in Pelt is daar een goed voorbeeld van. Hoewel de afstand tussen het terras en de houten wand niet al te groot is, hebben we voor dit gezin een heerlijk ruim zwembad aangelegd, dat geschikt is voor zowel een ontspannen duik als om sportief in te zwemmen.

Vakantie in eigen tuin

Droomt u ook van een zwembad in uw eigen tuin? Dit project in Pelt laat goed zien, dat de aanleg van een zwembad mogelijk is in ieder soort tuin. In dit geval was de aanleg van het zwembad onderdeel van een complete tuinrenovatie. De dochter van het gezin is inmiddels 15 jaar oud en waar de tuin voorheen vooral ontworpen was om veilig in te spelen, is de nieuwe tuin vooral gericht op ontspanning.

Vanwege het vele werk dat de vader als zelfstandig schilder in de zomer heeft, kan het gezin doorgaans namelijk niet op zomervakantie. Een ding is zeker: met dit heerlijke zwembad in de tuin hoeft het gezin niet meer op reis om even helemaal tot rust te komen.

Overloop zwembad

We hebben een zeer fraai overloopzwembad geplaatst. Een overloopzwembad is een zwembad met een waterlijn die even hoog is als de randstenen. Hierdoor vormt het bad een prachtig geheel met de omringende tuin. Het bassin zelf is van polypropyleen en wordt omringd door keramische randtegels, die overgaan in het overdekte terras. Met een formaat van 3.60 meter bij 7.70 meter is het bad groot genoeg om een verfrissende duik in te nemen.

Sportief zwemmen

Dit zwembad is niet alleen geschikt om een lekker in te ontspannen, het is ook geschikt om sportief in te zwemmen. Met het Endless Swimming-systeem kunnen we zelfs de kleinste zwembaden geschikt maken om in te sporten. Endless Swimming is een tegenstroom die op ieder gewenst moment ingeschakeld kan worden. U kunt eindeloos tegen deze stroom in zwemmen, terwijl u op dezelfde plek in het bad blijft liggen. Ideaal om fit te worden en te blijven. En dat in uw eigen tuin!

Technische aspecten

Een zwembad is meer dan een mooi bassin gevuld met water. Voor een zwembad dat u jarenlang met plezier kunt gebruiken, zijn de technische onderdelen als de pomp en filter van groot belang. ZwemParels zorgt altijd voor de beste technische onderdelen en installeert deze op deskundige wijze. De technische onderdelen voor dit zwembad hebben we geplaatst in een stijlvol houten bijgebouw. Het zwembad is voorzien van een buffertank, speciale ventielen, filterinstallatie en kan geheel op maat bestuurd worden.

Tuinontwerp

Zoals gezegd is de aanleg van het zwembad onderdeel van de volledige herinrichting van deze tuin. Naast het zwembad werd een fraaie veranda aangelegd, terwijl er aan het hoofd van het bad een heerlijk ruim houten loungedeck is gecreëerd. Naast de woning ligt een fraai kunstgras gazon, waardoor de tuin niet alleen erg mooi is, maar ook zeer vriendelijk in het onderhoud. Aan het eind van het gazon vindt u een tweede zitgedeelte, met een vuurschaal. Zodoende kan men tot in de late uurtjes buiten zitten.