Kleine zwembaden in de tuin

Kleine zwembaden voor in de tuin

Heeft u weinig ruimte in uw tuin, maar wilt u wel kunnen genieten van een prachtig zwembad? Bij ZwemParels ontwerpen en realiseren we op maat gemaakte zwembaden. Het gaat daarbij om kleine modellen monoblockzwembaden die geheel aan uw wensen worden aangepast of om kleine zwembaden die speciaal voor u worden gebouwd.

Door middel van een slim design en innovatieve oplossingen zorgen we voor een volwaardig zwembad dat ongekend veel plezier en ontspanning biedt, zonder dat het alle ruimte in uw tuin opslokt. Wilt u graag sportief zwemmen in uw tuin? Dan kunnen we uw zwembad ook voorzien van een tegenstroomsysteem. Bent u geïnteresseerd in onze kleine zwembaden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Een zwembad op maat

Bij ZwemParels realiseren wij uw droomzwembad. Ook als u wat minder ruimte heeft! In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en voorkeuren en brengen we de mogelijkheden in kaart. Vervolgens zorgen onze ontwerpers voor een passend inbouwzwembad dat perfect aansluit op het formaat van uw tuin. We kunnen het zwembad in eigen beheer voor u bouwen of plaatsen. Met onze eigen vaklieden verzorgen we de graafwerken, de bouw of plaatsing van het zwembad, de installatie en aansluiting van de technische onderdelen en een fraaie afwerking. Daarbij werken we altijd met de beste materialen. Eventueel maken we het geheel af met een poolhouse of wellness-voorzieningen als een jacuzzi of sauna.

Neem vandaag nog contact op met ZwemParels om aan de slag te gaan met uw zwembadproject! Maak een afspraak

Het voordeel van kleine zwembaden

  • Neemt minder ruimte in beslag
  • Ook voor kleine tuinen
  • Lagere energierekening
  • Gemakkelijker te onderhouden
  • Meer ruimte voor bijvoorbeeld een poolhouse of wellness
  • Ook geschikt voor sportief zwemmen met een tegenstroom

Urban active Starline

Wanneer kiest u voor een klein zwembad?

Het is logischerwijs beter om te kiezen voor een wat kleiner formaat zwembad als u minder ruimte in uw tuin heeft. Een klein zwembad neemt minder ruimte in, maar dat betekent niet dat u er niet ontzettend veel plezier van kunt hebben. Wij zorgen voor een klein maar volwaardig zwembad waar u naar hartenlust in kunt zwemmen, verfrissen en relaxen. Kleine zwembaden zijn daarnaast een uitkomst als u het zwembad wilt verwarmen, maar de energierekening niet te veel op wil laten lopen. Kleine zwembaden zijn makkelijker te verwarmen en kosten daardoor minder energie. Verder vergen kleine zwembaden iets minder onderhoud.

Het is doorgaans het beste om het formaat van het zwembad af te stemmen op uw tuin. Een klein zwembad in een uitgestrekte tuin is vaak ook niet mooi. Als u juist een grote tuin heeft, dan is een groot zwembad esthetisch gezien het fraaist.

Zwembaden voor in kleine tuinen

Veel klanten denken dat een zwembad in de tuin alleen mogelijk is als zij een grote tuin hebben, maar niets is minder waar. Ook als u een gezellige stadstuin heeft, kunt u een mooi zwembad aan laten leggen.

Monoblock: Bij ZwemParels werken we bijvoorbeeld met monoblock zwembaden van Starline. Dit zijn premium zwembaden die vooraf in de fabriek worden vervaardigd en in hun geheel in uw tuin geplaatst worden. Het kleinste model is bijvoorbeeld slechts 4,5 meter bij 2,5 meter. De zwembaden zijn door middel van verschillende keuzemogelijkheden op het gebied van kleur, randstenen en inlooptrap aanpasbaar aan uw voorkeuren.

PPC: Daarnaast verzorgen we ook de aanleg van maatwerk PPC zwembaden. Dit zijn zwembaden van high tech polymeren die net als monoblock zwembaden in hun geheel in de fabriek vervaardigd worden. Het verschil is dat deze zwembaden volledig voor u op maat gemaakt worden. We maken een op maat gemaakt ontwerp voor u dat voldoet aan al uw wensen.

Bouwkundig: Een andere optie is een bouwkundig zwembad. Dit is een zwembad dat geheel in uw tuin wordt opgebouwd. Hierbij heeft u ultieme keuzevrijheid. U bent dus niet gebonden aan standaard maten maar kunt zelf de afmetingen, vorm en diepte kiezen. Ideaal als u een kleine tuin heeft. Stel samen met onze architect een droomzwembad samen en laat het realiseren door onze vaklieden.

Welke vorm is het meest geschikt in een kleine tuin?

In een kleine tuin is een rechthoekig zwembad vaak de meest geschikte vorm. Dit komt omdat het in een hoek kan worden geplaatst om ruimte te besparen. Omdat rechthoekige zwembaden een langere kant hebben, bieden ze bovendien meer ruimte om te zwemmen.

Bouwkundige zwembaden zijn in iedere gewenste vorm te maken. Hierdoor kunnen we de vorm volledig afstemmen op uw tuin, zodat u zo min mogelijk ruimteverlies ervaart. Bij het ontwerpen van uw zwembad houden we zorgvuldig rekening met de beschikbare ruimte en het gebruik van uw tuin, zodat uw zwembad zo praktisch mogelijk is.

Soorten kleine zwembaden

Kleine zwembaden: Kleine zwembaden zijn de ideale oplossing voor huiseigenaren met beperkte buitenruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze perfect zijn voor elke achtertuin of patio. Kleine zwembaden zijn verkrijgbaar vanaf 10 m² of zelfs kleiner en zijn daarmee perfect voor kleine stadstuinen. Kleine zwembaden bieden voldoende ruimte om te zwemmen, spelen en ontspannen. Of u nu kiest voor een monoblockmodel of een bouwkundig zwembad, we kunnen uw kleine zwembad volledig aanpassen aan uw behoeften.

Dompelbaden: Dompelbaden zijn ook een uitstekende keuze voor wie weinig buitenruimte heeft. Een plunge pool is meestal 5m² tot 10m² groot en daarmee ideaal voor een verfrissende duik na een lange dag. Dompelbaden zijn kleiner maar niet minder diep dan gewone zwembaden, zodat gebruikers helemaal onder water kunnen springen. Dompelbaden kunnen worden uitgerust met voorzieningen zoals zwembadverwarming en -verlichting, maar ook inlooptrappen en banken om het bad nog uitnodigender te maken.

Zwemspa’s: Zwemspa’s zijn een andere optie voor mensen met beperkte buitenruimte die ook willen genieten van de voordelen van een zwembad zonder al te veel ruimte in hun tuin in te nemen. Zwemspa’s combineren de eigenschappen van zowel een gewoon zwembad als een spabad, met massagestralen die desgewenst kunnen worden uitgeschakeld zodat zwemmers nog steeds normaal kunnen zwemmen. Met een zwemspa in de tuin kunnen huiseigenaren gemakkelijk een uitnodigende oase in hun achtertuin creëren die perfect is voor ontspanning of lichaamsbeweging.

Biologisch zwembad Tegenstroom voor de zwemervaring

Wilt u ondanks de beperkte ruimte in het zwembad genieten van een complete zwemervaring en zelfs baantjes kunnen trekken? Als u uw zwembad wilt gebruiken om in vorm te raken of te blijven, dan kunnen we een jetstream aanbevelen. Deze jetstream creëert een tegenstroom waar u tegenin kunt zwemmen. Hierdoor kunt u oneindig blijven zwemmen, terwijl u op dezelfde plek in het bad blijft liggen. Zodoende is het mogelijk om in het kleine zwembad in uw tuin te trainen alsof het een 25-meterbad is. Het grote voordeel van sportzwemmen in uw eigen tuin is dat u geen kosten heeft voor een zwembadabonnement en bovendien veel reistijd bespaart.

 

Afwerking en accessoires kleine zwembaden

Kleine zwembaden kunnen worden uitgerust met allerlei accessoires om ze extra leuk en functioneel te maken. Van inlooptrappen tot verlichting en zwembadafdekkingen, huiseigenaren hebben genoeg keuzes om hun kleine zwembad eruit te laten zien en te laten voelen als een groter zwembad!

Inlooptrap: Een inlooptrap is een functionele en stijlvolle toevoeging voor elk zwembad, ongeacht de grootte. Ook bij monoblokzwembaden is het vaak mogelijk om uw zwembad uit te breiden met een mooie inlooptrap. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zwevende inlooptrap? Bouwkundige zwembaden zijn volledig aanpasbaar aan uw wensen. We kunnen dus ook een mooie inlooptrap voor u bouwen.

Verlichting: Om uw zwembad ook ‘s avonds te kunnen gebruiken en een gezellige sfeer in uw tuin te creëren, is het mogelijk om uw zwembad uit te rusten met verlichting. U kunt bijvoorbeeld denken aan spotlights, LED-verlichting in de randen of treden en onderwaterlampen. Al deze opties brengen het beste in uw kleine zwembad naar boven. U kunt zelfs kiezen voor lampen die van kleur veranderen voor een extra speciaal effect!

Afdekking: Ook een zwembadafdekking is om uiteenlopende redenen een nuttig accessoire voor uw kleine zwembad. Allereerst is het als u kleine kinderen heeft uit veiligheidsoverwegingen belangrijk om het zwembad af te kunnen sluiten als u het niet gebruikt. Daarnaast helpt een zwembadrolluik u het water schoon te houden doordat er geen bladeren en andere vuildeeltjes in het water kunnen waaien. Als u een verwarmd zwembad heeft, dan heeft u bovendien minder warmteverlies als u het zwembad af kunt sluiten. Er zijn zelfs solar-lamellen die zonne-energie gebruiken om het zwemwater te verwarmen.