tuin met zwembad

Een tuin met zwembad aanleggen

Tover uw buitenruimte met een fraai ontworpen tuin en een bijpassend zwembad om tot een ontspannende oase. ZwemParels verzorgt complete tuinontwerpdiensten en kan uw volledige tuin met eigen zwembad voor u realiseren. Zo maken we van uw achtertuin een heerlijke ruimte die garant staat voor plezier, ontspanning en verkoeling tijdens de warmste dagen.

Bij ZwemParels zijn we gespecialiseerd in totaalprojecten. Van het concept tot de oplevering, ons team van ervaren ontwerpers, tuinspecialisten en zwembadbouwers neemt u alle zorgen uit handen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw droom van een eigen tuin met zwembad werkelijkheid te maken.

Tuinontwerp met zwembad

Onze professionele tuinontwerpers zijn gespecialiseerd in het creëren van buitenoases met zwembaden. Met ons expertise transformeren we uw achtertuin in een handomdraai tot een gezellige buitenruimte, compleet met beplanting, bestrating, overkappingen en natuurlijk een prachtig ontworpen inbouwzwembad.

Door uw tuin en zwembad als een geheel te laten ontwerpen weet u zeker dat het zwembad een integraal onderdeel van uw tuin vormt. Zwembad en tuin sluiten feilloos op elkaar aan en vormen een coherent geheel. Op die manier is uw zwembad niet alleen een praktisch onderdeel dat voor veel waterpret zorgt, maar ook esthetisch van meerwaarde.

Bij het ontwerpen van uw tuin met zwembad luisteren we altijd goed naar uw wensen en voorkeuren. Ook kijken we naar zaken als de bodem en lichtinval, zodat we het tuinontwerp perfect af kunnen stemmen op de omstandigheden.

Tuin met zwembad aanleg

Vakkundige zwembadaanleg

De professionals van ZwemParels zijn gespecialiseerd in zwembadaanleg. Of u nu kiest voor een vooraf gebouwd kunststof monoblock zwembad of een volledig op maat ontworpen bouwkundig zwembad, onze zwembadbouwers en -installateurs zorgen voor een vakkundige plaatsing van het bad en een zorgvuldige aansluiting van alle benodigde apparatuur.

Daarbij zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies zelf voor de gekozen materialen en afwerking met de randstenen van uw keuze. Voorzie uw zwembad van accessoires als een inlooptrap en loungeplateau. Ook kunnen we verlichting, zwembadverwarming, een zwembadrolluik en jetstream voor u installeren.

Neem contact met ons op voor de aanleg van een zwembad.

Realisatie tuin

Bij ZwemParels doen we veel meer dan alleen het  aanleggen van zwembaden; we creëren een complete buitenoase die ontworpen is om jarenlang ontspanning en plezier te bieden. Ons team van ervaren ontwerpers, tuinspecialisten en zwembadbouwers neemt u van concept tot oplevering alle zorgen uit handen. Met jarenlange ervaring als tuinaannemer kunnen we bijvoorbeeld ook de bestrating en beplanting van uw tuin verzorgen. Het geheel maken we af met voorzieningen als een stijlvol poolhouse en wellness-faciliteiten zoals een jacuzzi.

Wilt u een complete tuin met zwembad aan laten leggen? ZwemParels is een betrouwbare partner voor de realisatie van uw zwembadtuin. Neem direct contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Welk zwembad in de tuin?

Bij ZwemParels plaatsen en bouwen we verschillende soorten zwembaden. U kunt kiezen voor monoblock zwembaden. Dit zijn zwembaden die vooraf in de fabriek worden geproduceerd en in hun geheel in uw tuin geplaatst. PPc-zwembaden zijn vergelijkbaar, maar het verschil is dat ze geheel voor u op maat worden gemaakt. Daarnaast kunnen onze zwembadbouwers ook een op maat ontworpen bouwkundig zwembad voor u maken. Dit is een betonnen zwembad dat volledig in uw tuin wordt opgebouwd.

  • Monoblock: Bij ZwemParels werken we met Starline zwembaden. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige monoblock-zwembaden. Deze duurzame kunststof zwembaden worden in hun geheel in de fabriek vervaardigd, waarna we ze in uw tuin kunnen plaatsen. Hierdoor heeft u als klant weinig last van de werkzaamheden. Starline zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige designs in uiteenlopende stijlen. U kunt kiezen uit verschillende formaten en het zwembad met accessoires, inkooptrappen en randstenen modelleren naar uw wensen.
  • PPC-zwembad (maatwerk): Een PPC (polypropyleen copolymeer) zwembad is een zwembad gemaakt van hightech polymeren. Net als monoblock zwembaden worden deze uit één stuk in de fabriek gemaakt en vervolgens in uw tuin geplaatst. Het belangrijkste verschil is dat deze zwembaden volledig op maat gemaakt worden. We kunnen dus een uniek zwembadontwerp maken en dit vervolgens in de fabriek laten realiseren, waarna we het zwembad in uw tuin plaatsen. Met een hightech polymeer zwembad is het mogelijk zelf de grootte, vorm en diepte te bepalen.
  • Bouwkundig zwembad: In tegenstelling tot monoblock en PPc-zwembaden, worden bouwkundige zwembaden van de grond af aan in uw tuin opgebouwd door onze zwembadbouwers. Zodoende kunnen we zelfs de kleinste details volledig aan uw wensen aanpassen. U kunt zelf kiezen voor de vorm en diepte, het binnenwerk en de randstenen. Kies voor een zwembad met een unieke vorm, bruggen en nissen en werk het geheel af met keramische tegels of mozaïek voor een architectonisch kunststukje in uw tuin.
  • Overloopzwembad: Een overloopzwembad is een speciaal type zwembad met een waterlijn die net iets hoger ligt dan de rand van het zwembad. Hierdoor ontstaat er een stil en hoog wateroppervlak. Een overloopzwembad wordt gecreëerd door het water over de rand te laten lopen en op te vangen in een rooster achter de randstenen. Dit zorgt voor een prachtig spiegeleffect.
  • Skimmerzwembad: Een skimmerzwembad is een zwembad waarbij het water via skimmers onder de randstenen wegloopt. De waterlijn ligt vaak een centimeter of 10 onder de zwembadrand, waardoor de randstenen duidelijk zichtbaar zijn. Door het hoogteverschil ligt de focus op de rand van het zwembad en ontstaat er extra dimensie in uw tuin.
  • Underflow zwembad: Een onderloopzwembad of underflow zwembad is een type zwembad met een hoge waterlijn, die net niet over de rand van het zwembad loopt. Het water vloeit via een rooster in de boord van het zwembad weg. Hierdoor krijgt uw zwembad een mooi strakke uitstraling. In tegenstelling tot met een overloopzwembad zijn er geen overloopreservoirs nodig.
  • Infinity pool: Infinity zwembaden zijn zwembaden waarbij het water aan één kant over de rand loopt. Hierdoor lijkt het vanaf de andere zijde alsof het wateroppervlak zich eindeloos tot aan de horizon uitstrekt. Hierdoor legt een infinity pool prachtig de nadruk op het uitzicht achter het zwembad. Een infinity pool is bijvoorbeeld erg mooi als uw tuin iets hoger ligt of wanneer u een mooi, weids uitzicht heeft.

Luxe poolhouse

Tuin met zwembad en poolhouse

Bij ZwemParels kunnen we uw complete tuin met zwembad aanleggen. Daarbij kunnen we uw tuin direct voorzien van luxe faciliteiten als een poolhouse. Hier kunnen we de technische onderdelen voor het zwembad in wegwerken. Daarnaast is er plek voor kleed- en doucheruimte in het poolhouse en biedt het ruimte voor een heerlijk loungeterras.

Een poolhouse is de ideale plek om na het zwemmen even af te douchen, lekker te relaxen en te genieten van het uitzicht op uw tuin en zwembad. Ook is het mogelijk om wellness-voorzieningen als een sauna in uw poolhouse te bouwen. Poolhouses zijn er in alle soorten en maten. Het is dus mogelijk om de stijl volledig af te stemmen op uw tuinontwerp. Ook kunt u zelf kiezen of u een open poolhouse, schuifwanden of een afgesloten poolhouse wilt.

Wellness-voorzieningen

Om uw zwemoase in uw achtertuin helemaal compleet te maken kunnen we ook wellnessfaciliteiten installeren. Wilt u bijvoorbeeld een sauna in uw tuin? Of wilt u genieten van de massagestralen van uw eigen jacuzzi. Onze ontwerpers integreren de wellness-voorzieningen op een fraaie wijze in uw tuin. De wellness-voorzieningen worden geïnstalleerd door onze eigen specialisten en onze vaklieden zorgen voor de bouw van de bijbehorende faciliteiten.

Heeft u een vergunning nodig voor een zwembad in de tuin?

In België geldt in de meeste gemeenten een vergunningsvrijstelling voor 80 vierkante meter aan niet overdekte constructies. Als u bijvoorbeeld een terras van 40 vierkante meter heeft en verder geen andere constructies, dan heeft u nog 40 vierkante meter over voor het zwembad. Overschrijdt u de 80 vierkante meter aan niet-overdekte constructies, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente voor de bouw van uw zwembad.

Het is altijd verstandig om de plaatselijke autoriteiten te raadplegen, omdat elke gemeente aanvullende regels en voorschriften kan hebben.