Zwembad in kleine tuin

Zwembad in kleine tuin

Heeft u een wat kleinere tuin, maar wilt u toch graag een zwembad laten aanleggen? Met dit project in Maastricht laat ZwemParels zien dat het ook als u wat minder ruimte in uw tuin heeft, mogelijk is om te genieten van een prachtig, volwaardig zwembad. Bij ZwemParels zijn we gespecialiseerd in de aanleg van zwembaden in kleine tuinen zoals stadstuinen. Dit vormt altijd een uitdaging, want de ruimte is beperkt en het is belangrijk dat u kunt genieten van een fijn zwembad zonder dat dit ten koste gaat van de rest van de tuin. Door middel van een slim tuinontwerp en een op maat ontworpen zwembad krijgen wij dat voor elkaar.

In deze case study laten we u aan de hand van het project in Maastricht zien wat er mogelijk is als u een wat kleinere tuin heeft.

Kennismakingsgesprek

Ieder project begint met het maken van een doordacht ontwerp. Daarbij voeren we eerst een uitgebreid gesprek met onze klant waarin we de wensen en voorkeuren in kaart brengen. In dit geval kwamen we samen met de klant tot de conclusie dat een volledig op maat gemaakt zwembad de beste keuze was. Op die manier konden we de vormen, afmetingen en het design van het zwembad immers helemaal afstemmen op de beschikbare ruimte en de wensen van onze klant.

PPC zwembad: puur maatwerk

Daarom kozen we voor een maatwerk PPC zwembad. Dit zijn zwembaden van een hoogwaardig kunststof (polypropyleen copolymeer) die in hun geheel in de fabriek gemaakt worden en vervolgens naar de tuin worden vervoerd. Dus gingen onze ontwerpers aan de slag. Met als resultaat een prachtig zwembadontwerp dat zowel qua formaat als uitstraling perfect in de tuin past. Met een underflow waterlijn, ligt het bad iets verzonken in het terras. De scherpe randen passen goed bij het design van de woning, terwijl de inlooptrap en het loungedeck zorgen voor een luxe uitstraling.  Na het maken van een 3D-ontwerp, dat we vervolgens ter goedkeuring aan de klant voorlegden, was het tijd om het zwembad te produceren en transporteren naar Maastricht.

Realisatie: de volgende stap

Een van de voordelen van een maatwerk PPC zwembad is dat het zwembad vooraf gemaakt wordt en vervolgens in zijn geheel in uw tuin geplaatst kan worden. Hierdoor neemt de aanleg van het zwembad minder tijd in beslag dan bijvoorbeeld het geval is met een bouwkundig zwembad. Ook in deze tuin waren de werkzaamheden aan het zwembad snel voltooid, waardoor we meteen aan de realisatie van de rest van de tuin konden beginnen.

Die werkzaamheden bestonden onder andere uit de aanleg van een vlonder van bamboe houtverharding. Deze fraaie oplossing geeft de tuin een mooie natuurlijke uitstraling, terwijl het bamboe zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Verder hebben we een terras van Bourgogne-gele flagstone tegels aangelegd. Deze combineren prachtig met de nieuwe Ecco gravelmatten, die eveneens een warmgele kleur hebben. De zachte tint van het terras en de gravelmatten schenkt de tuin een haast mediterrane uitstraling.

Chloorvrij zwemmen

Een van de opvallende aspecten aan het zwembad is het waterbehandelingssysteem. In plaats van chloor wordt er een zouthydrolyse-systeem gebruikt om het water te desinfecteren. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste ruikt het water niet naar chloor. Daarnaast prikt het ook niet aan de ogen en zorgt het niet voor huidirritaties. In plaats daarvan geniet men van heerlijk zacht, geurloos en helder zwemwater. Voor zouthydrolyse is maar een heel klein beetje zout nodig. Het water smaakt dus niet zout.

Een realisatie om trots op te zijn

Uiteindelijk is het project naar volle tevredenheid van de klant opgeleverd. Het zwembad ligt er prachtig bij en is mooi geïntegreerd in de rest van de tuin. De flagstone tegelvloer en de bamboe houtverharding maken het geheel af. Op praktisch gebied is het zouthydrolyse-systeem een uitkomst. Met deze case study laten we zien wat er mogelijk is bij het realiseren van een kleiner zwembad in een compacte tuin. Door het gebruik van materialen als bamboe, flagstones en Ecco gravelmatten hebben de klanten bovendien nauwelijks omkijken naar het onderhoud.