Tuin met zwembad

Chloorvrij zwembad in landelijke tuin

Bij ZwemParels streven we er niet alleen naar functionele en duurzame zwembaden te creëren, maar ook om een harmonieuze en esthetisch aantrekkelijke omgeving te creëren die naadloos aansluit op de bestaande omgeving. In dit artikel lichten we een recent project uit waarbij gebruiksvriendelijkheid en vormgeving hand in hand gaan: Dit op maat gemaakte, chloorvrije zwembad hebben we zelf ontworpen en aangelegd in een landelijke tuin in Bemelen. Het project is kenmerkend voor onze toewijding aan kwaliteit, esthetiek en milieuvriendelijke oplossingen.

Eigenschappen zwembad

  • Afmetingen: 10m x 3,7m
  • Locatie: Bemelen
  • Soort zwembad: PPC (maatwerk)
  • Verwarming: VBIV All season warmtepomp
  • Afdekking: Polycarbonaat Solar metallic

Een maatwerk PPC zwembad

De realisatie van het zwembad begon ook in deze tuin met het in kaart brengen van de wensen van de klant en het maken van een ontwerp. Daarbij hebben we zorgvuldig rekening gehouden met de landelijke omgeving waarin de tuin ligt, maar ook met de wensen van de huiseigenaren. In overleg met de opdrachtgevers hebben we in deze tuin gekozen voor een maatwerk PPC-zwembad. Deze zwembaden worden gemaakt van hightech polymeren en zijn daarmee volledig aanpasbaar aan uw wensen. Op basis van het ontwerp van onze architecten, is het zwembad in de fabriek gemaakt en vervolgens naar de tuin getransporteerd, waar het is geplaatst door onze eigen specialisten. ZwemParels heeft de volledige installatie van het bad, inclusief de graafwerkzaamheden, verzorgd.

Heerlijk loungen

Ondanks de eenvoudige rechthoekige vorm, past het zwembad uiterlijk perfect in deze prachtige landelijke tuin. De mooie grijze randstenen combineren fraai met het rijke groen in de tuin en de rest van de omgeving. Het zwembad is daarnaast voorzien van een mooie inlooptrap die het niet alleen makkelijk maakt om het water te betreden, maar die ook visueel gezien van toegevoegde waarde is. Het onderwater loungedeck is de ideale plek om te relaxen en af te koelen zonder volledig onder te dompelen. Het versterkt het comfortabele gevoel dat dit zwembad uitstraalt en biedt een perfecte ruimte voor ontspanning op warme zomerdagen.

Chloorvrij en milieuvriendelijk zwembadwater

Een van de meest opvallende eigenschappen aan dit zwembad is het waterbehandelingssysteem. In plaats van chloor wordt er in dit zwembad namelijk gebruikgemaakt van een zouthydrolyse-systeem. Het zwemwater wordt dus gedesinfecteerd zonder chloor of andere chemicaliën, waardoor het zachter en prettiger is voor de gebruikers. Het prikt niet aan de ogen en ruikt bijvoorbeeld niet naar chloor. Het voordeel van zouthydrolyse is dat er slechts een minimale hoeveelheid zout nodig is om het water te desinfecteren. Hierdoor proeft het water bijvoorbeeld niet zout. Het resultaat is heerlijk schoon en helder zwemwater.

Verwarmd tot ver in de winter

Veel zwembaden liggen vaak een groot deel van het jaar ongebruikt bij doordat ze alleen in de zomer kunnen worden gebruikt, wanneer het weer warm genoeg is. Echter, dankzij de geavanceerde All Seasons Full Inverter warmtepomp waarover dit zwembad beschikt, hoeven de eigenaren zich daar geen zorgen over te maken. Deze warmtepomp is niet alleen innovatief, maar ook duurzaam en efficiënt, met een hoog rendement en een opvallend laag geluidsniveau. Via een intelligente zelflerende regeling past de compressor zich aan op basis van de temperatuursveranderingen in uw zwembad, gedurende de tijd. Deze waterpomp is zeer zuinig, aanzienlijk goedkoper dan verwarmen met gas , zelfs bij -10 °C ! En bij een gemiddelde buitentemperatuur van 7°C, bespaar je 40 % t.o.v gas. Hierdoor kunnen de eigenaren kunnen het zwembad blijven gebruiken tot ver in de winter en bij buitentemperaturen tot het vriespunt. Om het warmteverlies tot een absoluut miminum te beperken, is er extra EPS-isolatie rond het zwembad aangebracht. Het zwembad kan verder, als het niet wordt gebruikt, worden afgesloten met een polycarbonaat solar metallic rolluik. Deze zwembadafdekking vangt zonlicht op en gebruikt de energie om het zwemwater te verwarmen.

Hierdoor kunnen de eigenaren het zwembad tot ver in de winter, zelfs bij buitentemperaturen die dalen tot het vriespunt, blijven gebruiken. Om het warmteverlies tot een minimum te beperken hebben we extra EPS-isolatie rondom het zwembad aangebracht.

Solar-rolluik

Een andere energiebesparende maatregel is de installatie van een solar-rolluik. Door het zwembad af te sluiten met een zwembadafdekking als het niet gebruikt wordt, gaat er minder warmte verloren. Bovendien is dit rolluik voorzien van een transparante bovenlaag die het zonlicht doorlaat en een donkere onderlaag, die de warmte vasthoud. Zodoende wordt het onderliggende water op natuurlijke wijze verwarmd. Het solar-rolluik dient daarnaast om het zwemwater schoon te houden. Door het zwembad af te dekken, kunnen er geen bladeren, takken en ander vuil in het zwembad waaien.

Mooie tuin met landelijke kenmerken

Bij ZwemParels bouwen we niet alleen zwembaden, we kunnen complete tuinen met zwembad ontwerpen én aanleggen. Ook de installatie van dit zwembad was onderdeel van het ontwerp en de aanleg van een compleet nieuwe tuin.

Zo is er bij het zwembad een prachtig terras van flagstone tegels aangelegd. Deze tegels onderstrepen het landelijke karakter van de tuin. Verder ligt er om het zwembad een ruim gazon. De tuin wordt omgeven door weelderige beplanting en een mooie weide. Die is toegankelijk via de kastanjehouten poorten.

Een van de unieke kenmerken van deze tuin is het hoogteverschil. Dat is opgelost door een stijlvolle trap van Eurodal vloerplaten te creëren. Door het oneven en kronkelende karakter past deze trap perfect in het landelijke ontwerp van de tuin, helemaal in combinatie met de flankerende siergrassen.