Wellness tuin

Wellnesstuin met sauna en jacuzzi

Bij ZwemParels zijn we niet alleen gespecialiseerd in de aanleg van tuinen met zwembaden, we ontwerpen en realiseren ook prachtige tuinen met wellnessvoorzieningen. Deze wellness tuin met sauna en jacuzzi is daar een goed voorbeeld van. ZwemParels ontwierp een prachtige ontspanningstuin met wellnessfaciliteiten en een poolhouse. Onze gespecialiseerde partners hebben die tuin vervolgens gerealiseerd.

Droomt u ook van uw eigen wellness tuin? Doe inspiratie op aan de hand van dit fraaie project.

Compleet tuinontwerp

ZwemParels is gespecialiseerd in het ontwerpen van complete tuinen met zwembaden en wellnessvoorzieningen. We ontwerpen dus niet alleen het zwembad of de jacuzzi zelf, maar verzorgen totaalprojecten inclusief tuinontwerp, tuinaanleg, zwembadaanleg en de installatie van wellnessvoorzieningen.

Ook voor dit project hebben wij het complete ontwerp voor onze rekening genomen. Daarbij hebben we zorgvuldig geluisterd naar de wensen van de klant, die van hun tuin graag een plek wilde maken om zich in terug te trekken en even helemaal tot rust te komen.

Dat hebben we gedaan door een tuin te ontwerpen die wellnessfaciliteiten, zoals een jacuzzi en sauna, combineert met veel groen en natuurlijke materialen.

Wellness: sauna en jacuzzi

De jacuzzi in deze tuin is een echte eyecatcher. Dat komt onder andere doordat het bad niet volledig is ingegraven, maar deels boven de grond uitsteekt en is ingebouwd in een prachtig houten platform. Zo kunnen de gebruikers de jacuzzi makkelijk betreden en is die direct zeer fraai afgewerkt.

Bovendien is de jacuzzi tegen een muur van flagstone tegels geplaatst. Deze muur zorgt voor een kalme en natuurlijke sfeer in de tuin. Tegen de muur hebben we een stijlvolle design douche geplaatst die ideaal is om even lekker af te spoelen na een ontspannende jacuzzi-sessie. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze tuin voorzien van een heerlijke sauna. In deze knusse houten sauna kunnen de gebruikers optimaal ontspannen en zich ontdoen van dagelijkse stress.

Een stijlvol poolhouse

De sauna is ondergebracht in een stijlvol poolhouse. Dit poolhouse is de ideale plek voor de klant om het hele jaar door, op ieder moment van de dag, te genieten van de tuin en even helemaal tot rust te komen. Met een prachtig design, comfortabel meubilair, een gezellige eettafel en sanitaire voorzieningen is het poolhouse van alle gemakken voorzien.

In het poolhouse zit de klant heerlijk beschut. In de zomer kan men de voorkant lekker open laten, maar door middel van de glazen lamellendeuren kan de ruimte ook volledig worden afgesloten. In de winter kan men bovendien de kachel opstoken om de kamer op temperatuur te brengen. Daarmee fungeert dit poolhouse als het verlengde van de woning.

Onderhoudsvriendelijk kunstgras

Bij ZwemParels werken we met de beste specialisten binnen hun vakgebied. Zo beschikken we ook over ervaren kunstgrasinstallateurs. Zij hebben in deze tuin een prachtig kunstgras gazon aangelegd. Dit gazon zorgt voor een groene en natuurlijke uitstraling in de tuin, zonder dat de klant zich druk hoeft te maken om tijdrovende onderhoudsklussen als bemesten, sproeien en grasmaaien. Bovendien blijft kunstgras altijd schoon en droogt het snel op na een regenbui. De klanten kunnen dus ook direct na een regenbui weer met hun blote voeten over het gras naar hun jacuzzi lopen.

We hebben het gazon verfraaid met prachtige stapstenen die perfect passen bij de flagstone muur. Zo ontstaat er een mooi samenspel tussen de jacuzzi en het gazon.

Carport

Naast het poolhouse hebben we tevens een prachtige carport ontworpen voor deze tuin. Hier kan de klant zijn auto veilig parkeren, beschermd tegen zon en regen. De carport vormt bovendien een fraaie verbinding met de rest van de tuin. Net zoals het poolhouse en het deck rondom de jacuzzi is de carport vervaardigd uit mooi, stevig hout dat de tuin een extra natuurlijke uitstraling geeft, zonder voor extra onderhoud te zorgen.

Realisatie van het project

Een van de voordelen van ZwemParels als partner voor een tuinproject is dat wij ieder project van begin tot eind kunnen realiseren. Daarvoor werken we met de beste specialisten binnen hun vakgebied. Zo werken we voor de aanleg van de tuinonderdelen samen met de vaklieden van tuinaanleg Gert Kwanten.