Tuin met zwembad lanaken

Zwembad in kindvriendelijke tuin

Kasseien rond het zwembad geven uw tuin een natuurlijke, landelijke uitstraling. Deze tuin achter een bijzondere woning in Lanaken is daar een uitstekend voorbeeld van. Het stijlvolle terras met kasseien om het zwembad is de absolute smaakmaker, terwijl details als een robuuste buitendouche zorgen voor een vleugje minimalisme.

Zwembad met granieten randstenen

Het zwembad is geheel op maat ontworpen voor deze tuin. De mooie granieten randstenen accentueren de rechthoekige vorm van het zwembad en geven het bad een natuurlijke, robuuste aanblik die perfect past bij het omringende kasseiterras. De afgeronde rand sluit daarbij goed aan op het landelijke karakter van de tuin. De moderne inlooptrap met het loungeplateau geeft het zwembad echter een hedendaags accent.

Zwembadverwarming

Het zwembad is voorzien van de beste apparatuur, waaronder vorstbestendige watercontrole en waterbehandeling. De watercontrole is via wifi op afstand te bedienen. Daarnaast hebben we het zwembad voorzien van een hoog rendement warmtepomp die het zwemwater verwarmt. Hierdoor wordt het zwemseizoen aanzienlijk verlengd.

Kasseien en beplanting

Bij ZwemParels plaatsen we niet alleen zwembaden, we ontwerpen en realiseren complete tuinen met zwembad. In dit geval zorgden we samen met onze partners voor een prachtig terras met kasseien. De kinderkopjes geven de tuin een sfeervolle, landelijke aanblik. Andere verharding in de tuin bestaat uit grind en rode klinkers voor de inrit. De beplanting in de tuin bestaat voor een groot deel uit grassen, wat het landelijke karakter van de tuin versterkt. Daarbij hebben we gekozen voor enkele loofbomen, een beukenhaag, heesters en klimplanten tegen de woning. Een van de meest in het oog springende elementen in deze tuin is de fraaie buitendouche. De Jee-O Soho douche heeft een robuust, minimalistisch uiterlijk, wat de tuin een stijlvol industrieel karakter schenkt. Hetzelfde geldt voor de design afvoergoot waar het water in wordt opgevangen en door wordt afgevoerd.

Meegroeien

Eén van de fraaie eigenschappen van deze tuin is dat deze geschikt is om mee te groeien met de kinderen. Naarmate de kinderen ouder worden krijgen zij immers andere behoeften. Op dit moment hebben we een speelhoek met speeltoestel gecreëerd op het gazon achter in de tuin. Dit speeltoestel kan eenvoudig worden weggehaald als de kinderen te oud zijn om erop te spelen. Zonder het speeltoestel blijft er een fraai gazon over.

Onderhoudsvriendelijk

Over het onderhoud van de tuin hoeven onze klanten in ieder geval niet in te zitten. Met de onderhoudsvriendelijke grassen en de kasseien vergt deze tuin nauwelijks enig onderhoud. Op die manier houden de eigenaars tijd over om lekker te genieten van hun prachtige zwemparel!