3D tuinontwerp met zwembad

3D tuinontwerp met zwembad

Als u een tuin met zwembad laat ontwerpen, dan brandt u natuurlijk van verlangen en wilt u zo snel mogelijk weten hoe uw zwembad eruit komt te zien. Vroeger was u daarvoor aangewezen op plattegronden en handgemaakte schetsen, wat bij de oplevering nog weleens voor teleurstellingen zorgde. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om ieder tuinontwerp om te zetten in prachtige digitale 3D impressies. Zo weet u als klant exact hoe uw zwembad eruit komt te zien.

Hoe ontwerpen wij uw zwembad?

Het ontwerpen van uw zwembad begint met het in kaart brengen van uw wensen en voorkeuren. Wat voor stijl tuin en zwembad wilt u? Wat voor waterlijn vindt u het mooist? Welke accessoires kiest u? En we ontwerpen niet alleen uw zwembad, we kunnen uw complete tuin voor u ontwerpen én aanleggen. Wilt u misschien een poolhouse of whirlpool bij uw zwembad?

Aan de hand van uw voorkeuren maken onze tuinarchitecten een moodboard met ideeën. Deze bespreken we met u waarna we een voorlopig design maken voor het zwembad (en eventueel uw volledige tuin).

Wanneer we het ontwerp hebben afgerond, zetten we het om in realistische digitale 3D impressies. Zodoende heeft u de gelegenheid om uw toekomstige tuin met zwembad alvast te bekijken en kunt u het op tijd aangeven als u bepaalde zaken graag anders ziet, waarna wij het ontwerp kunnen fine-tunen.

Wat is een digitaal 3D tuinontwerp?

Bij een digitaal 3D ontwerp genereren we met geavanceerde software levensechte impressies van uw tuin en zwembad. Deze impressies schetsen een realistisch en betrouwbaar beeld van hoe het zwembad en de tuin eruit komen te zien wanneer deze daadwerkelijk zijn aangelegd.

Bekijk uw zwembad vanuit iedere plek in de tuin en ontdek hoe deze op verschillende momenten van de dag oogt. De 3D afbeeldingen houden onder andere rekening met de stand van de zon en de schaduw die bomen, planten en andere objecten geven. Het is zelfs mogelijk om de tuin ’s avonds met de verlichting aan te bekijken.

Als u uw volledige tuin door ZwemParels aan laat leggen, kunt u ook bekijken hoe de tuin zich in de loop der jaren zal ontwikkelen. De bomen en beplanting zullen immers gaan groeien, waardoor het uiterlijk van uw tuin verandert naarmate de tijd verstrijkt.

Het belang van 3D impressies

Realistische 3D impressies zijn een belangrijk hulpmiddel bij het creëren van uw droomzwembad. Doordat u het zwembad alvast vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken, weet u wat u kunt verwachten. Zodoende heeft u de mogelijkheid om de verschillende keuzes nog eens te overdenken en te bespreken met de architect. U heeft de kans om op tijd aanpassingen te doen, voordat onze specialisten overgaan tot de aanleg van uw tuin met zwembad.

Kan ik zelf een 3D zwembadontwerp maken?

Het is mogelijk om met behulp van online programma’s zelf een 3D zwembadontwerp te maken. Deze online tools zijn echter veel minder geavanceerd dan de software die professionele tuinarchitecten gebruiken en doorgaans niet zo nauwkeurig als professionele software, waardoor de kans bestaat dat u een verkeerd beeld krijgt van uw toekomstige zwembad.

Bovendien is er voor het ontwerpen van een tuin met zwembad veel kennis en inzicht nodig. Onze getalenteerde architecten weten precies waar ze rekening mee moeten houden bij het ontwerpen van uw tuin met zwembad. Ze weten wat de beste plek in uw tuin is voor uw zwembad, weten op wat voor plek planten en bomen het best gedijen en hoe we de ruimte in uw tuin optimaal kunnen benutten. Bovendien kunnen onze eigen specialisten het ontwerp direct voor u realiseren.

Een 3D tuinontwerp laten maken

Een zwembad in uw tuin is een investering voor de lange termijn. Daarom is het verstandig uw (tuin met) zwembad te laten ontwerpen door ervaren architecten. Een professionele tuinarchitect weet door zijn jarenlange ervaring precies waar hij op moet letten bij het ontwerpen.

Welke plek in de tuin heeft de meeste zon, waar is de meeste schaduw en waar zit u het best beschut? Onze tuinarchitecten weten welke verharding past bij welke randstenen, welke planten het waar goed doen, wat de juiste plek is voor het gazon en hoe we de mooiste zichtlijnen creëren. Zodoende realiseren we een prachtig samenspel tussen tuin, zwembad en woning.

Daarnaast beschikken onze architecten over de technologische kennis die vereist is om het zwembad- en tuinontwerp om te zetten in realistische digitale impressies.

Hieronder een selectie van 3D tuinontwerpen: