3d-ontwerp

Ontwerp strakke tuin met zwembad en poolhouse

Op zoek naar inspiratie voor een strakke tuin met zwembad? Bij ZwemParels ontwerpen we de mooiste complete tuinen met zwembad. Zo ontwierpen onze tuinarchitecten ook deze prachtige tuin, bestemd voor een gerenoveerde jaren ‘60-woning. Met een lang en smal zwembad, fraai poolhouse, luxe wellnessvoorzieningen en weelderige beplanting heeft deze tuin alle kenmerken waar u in een luxe wellness-tuin naar op zoek bent. Het fraaie lijnenspel in de tuin versterkt de architectuur van de vrijstaande woning.

Lang en smal zwembad

Het moderne karakter van deze tuin komt perfect tot uitdrukking in het zwembad, dat wat langer en smaller is dan gebruikelijk, waardoor de vormen en lijnen van de woning nog beter tot uitdrukking komen. Het zwembad loopt in de breedte voor de woning langs. Tussen het huis en zwembad ligt een ruim terras met fraaie megategels. Deze grote tegels lopen om het zwembad heen en reiken tot de rand van het zwembad. Hierdoor vormen zwembad en terras een prachtig geheel. Doordat het water vlak onder de randstenen wegvloeit, lopen terras en zwembad feilloos in elkaar over.

Modern poolhouse

Bij het zwembad hoort een riant poolhouse met een overdekt terras en een binnenruimte die volledig afgesloten kan worden met glazen wanden. Onder het overdekte terras is een buitenkeuken ingetekend en in het poolhouse zelf bevindt zich een bar.

Daarmee is dit de ideale plek om van de tuin te genieten. De eigenaars kunnen op warme dagen lekker in de schaduw zitten, op zomerse avonden gezellige diners organiseren en als het wat kouder wordt in de afgesloten, beschutte ruimte van de tuin genieten. Door de grote ramen en de megategels die doorlopen in het poolhouse vormen binnen en buiten een fraai samenspel.

Een ander belangrijk onderdeel van deze tuin is de patio met wellness-voorzieningen. In de patio tussen de verschillende delen van de woning hebben onze architecten een heerlijke whirlpool ontworpen. Deze wordt omgeven door een houten vlonder. In de patio bevindt zich tevens een loungegedeelte met comfortabele stoelen. Bij uitstek een plek om heerlijk te ontspannen dus.

Megategels

Het strakke, moderne karakter van de tuin wordt bereikt door het gebruik van veel strakke lijnen en een overzichtelijke indeling. De rechte lijnen van de woning komen prachtig terug in de tuin. Dit effect ontstaat onder andere door het gebruik van megategels. We hebben deze tegels gebruikt voor het terras achter de woning, de oprit aan de voorkant en het trapsgewijs oplopende tuinpad naar de voordeur.

Weelderige beplanting

Dat een strakke tuin met zwembad beslist niet kaal en saai hoeft te ogen, bewijzen we met dit ontwerp. Door het gebruik van ruime vierkante en rechthoekige plantenbakken, een zorgvuldige plantenselectie met niet teveel verschillende plantensoorten en een paar ruime gazons zorgen we voor een weelderig groene tuin, die desondanks een hedendaagse uitstraling heeft die perfect past bij de woning. Door het gebruik van veel groen creëren we bovendien een verbinding met de bosrijke omgeving van de woning.

3D-ontwerp

Zoals u kunt zien, kunnen we onze tuinontwerpen omzetten in prachtige 3D-impressies. Op deze manier krijgt u als klant een uitstekend beeld van hoe uw tuin met zwembad eruit komt te zien, nog voor er een schop in de grond is gezet. Voorafgaand aan de realisatie van de tuin kunnen we zodoende de puntjes op de i zetten.