Tuinaanleg met zwembad

Aanleg maatwerk zwembad met terras

Op zoek naar een prachtig op maat gemaakt zwembad met terras bij uw woning? Dit project van ZwemParels is een goed voorbeeld van hoe we een prachtige tuin met zwembad kunnen ontwerpen én aanleggen. De tuin met zwembad sluit perfect aan op de stijl van de woning. Het prachtige, strakke lijnenspel van het minimalistische zwembad geeft de tuin een moderne uitstraling die de architectuur van de woning onderstreept.

Starline zwembad

In deze tuin hebben we gebruikgemaakt van een Starline-zwembad. Starline biedt een mooie reeks zwembaden in verschillende stijlen en formaten, die geheel aanpasbaar zijn aan de wensen van klant.

Voor dit project hebben we gekozen voor de Nova Line. Dit model laat zich kenmerken door strakke lijnen en water dat net onder de randstenen wegloopt. Hierdoor heeft het zwembad een mooie hoge waterlijn en een stijlvolle, minimalistische uitstraling die goed past bij het design van de woning. We hebben het zwembad voorzien van een galante inlooptrap in de hoek van het bad.

Technische onderdelen

Om ook als het wat minder warm is gebruik te kunnen maken van het zwembad wordt het water verwarmd. Hiervoor maken we gebruik van de geothermische warmtepomp die ook de woning verwarmt. Het zwembadwater wordt verder gedesinfecteerd door een watercontrol-systeem. Voor het filteren en circuleren van het water gebruikt het zwembad een energiezuinige frequentiepomp met automatische 6-wegklep.

Totaalproject

Bij ZwemParels leggen we niet alleen zwembaden aan, we verzorgen de aanleg van complete tuinen met zwembad. Daarbij wordt uw tuin ontworpen door onze eigen tuinarchitecten en aangelegd door onze eigen specialisten. Ook voor deze tuin hebben we het ontwerp en de volledige tuinaanleg verzorgd.

Het voordeel van een totaalproject is dat tuin en zwembad een prachtig geheel vormen. Doordat de aanleg van het zwembad onderdeel is van de complete tuinaanleg kunnen alle werkzaamheden op een snelle en efficiënte manier worden uitgevoerd. Door de korte lijntjes tussen ontwerpers en de uitvoerende teams worden misverstanden voorkomen.

Verbinding binnen en buiten

Een van de meest in het oog springende onderdelen van deze tuin is het fraaie terras. Door dezelfde tegels te gebruiken als voor de vloer binnen in de woning en door te laten lopen rond het zwembad, vormen binnen, buiten en zwembad een prachtig geheel. Door de grote ramen van de woning lijkt het alsof de vloer in de woning tot buiten doorloopt. Doordat dezelfde tegels ook gebruikt zijn als boordstenen rond het zwembad, is het alsof het zwembad verzonken ligt in het terras.

Rond het terras hebben we gezorgd voor fraaie beplanting in de vorm van onder andere mooie volle siergrassen. Dit geeft de tuin een groene uitstraling en zorgt voor een verbinding met het achterliggende gazon. Deze beplanting vergt bovendien weinig onderhoud.

Tuin versterkt architectuur woning

Het resultaat is een prachtige tuin met zwembad die het ontwerp van de door architect R2 Livin ontworpen villa versterkt. De woning heeft een elegante, moderne uitstraling en we hebben daar rekening mee gehouden door de kleuren en lijnen uit de woning terug te laten komen in het tuinontwerp.

De minimalistische stijl van het zwembad past perfect bij de moderne architectuur van de woning. We hebben slim gebruikgemaakt van de grote schuiframen door de tegels binnen in de woning te gebruiken voor het aansluitende terras. Hierdoor lopen woning, tuin en zwembad feilloos in elkaar over.