Zwembad met poolhouse_slider

Landelijke tuin met zwembad

Veel mensen denken bij een landelijke tuin niet direct aan strakke of minimalistische kenmerken. Toch kan een landelijke tuin met zwembad wel degelijk een strakke vormgeving hebben. Dat laten we bijvoorbeeld zien met de herinrichting van deze tuin in Lommel. Een landelijk poolhouse geeft de tuin een rustieke uitstraling, terwijl onder andere het minimalistische zwembad zorgt voor een strak lijnenspel zoals gebruikelijk in een moderne tuin.

Minimalistisch zwembad

Omdat deze klanten van ZwemParels graag een zwembad in hun tuin wilden, was het tijd voor een herinrichting. Onze ontwerpers creëerden een nieuw tuinontwerp waarin bepaalde elementen uit de oude tuin bewaard bleven maar waarin het nieuwe Starline-zwembad de absolute blikvanger is.

De Starline Nova 100 is een zwembad met een stijlvolle minimalistische uitstraling. Het water loopt door een innovatief skimmer-systeem vlak onder de randstenen weg, wat bijdraagt aan het strakke karakter van het zwembad. De fraaie grijstinten van het zwembad versterken de minimalistische uitstraling.

Net als alle Starline-zwembaden is ook de Nova 100 volledig aanpasbaar. We hebben het bad bijvoorbeeld voorzien van een fraaie inlooptrap over de gehele breedte van het zwembad. Verder hebben we ervoor gekozen om de megategels die gebruikt worden voor het terras door te laten lopen tot aan de rand van het bad. Hierdoor lopen terras en zwembad prachtig in elkaar over.

Solar zwembadafdekking

We hebben het zwembad voorzien van polycarbonaat solar lamellen. Deze zwembadafdekking heeft een transparante bovenlaag en een zwarte onderlaag. Hierdoor wordt de warmte van het zonlicht opgevangen en vastgehouden. De solar lamellen geven de warmte vervolgens af aan het water, dat zodoende op een milieuvriendelijke manier op temperatuur gebracht wordt.

Door het zwembad ’s nachts af te dekken verliest het zwembadwater bovendien zo’n 4 tot 8 graden minder aan warmte. Verder voorkomen de solar lamellen algengroei in het zwembad.

Zouthydrolyse-systeem

Het zwembad is voorzien van een zouthydrolyse-systeem. Hierdoor is er geen chloor nodig om het zwembadwater in optimale conditie te houden. Door middel van hydrolyse wordt natrium gescheiden van chloride en deze laatste substantie doodt de bacteriën in het zwembad. Met zouthydrolyse is er slechts een geringe hoeveelheid zout nodig, dus het water proeft beslist niet als zeewater.

Het zwembad is verder voorzien van een 24 inch Starline filterton, een frequentie gestuurde circulatiepomp en een automatische backwash. De technische onderdelen van het zwembad hebben we weggewerkt in het poolhouse.

Landelijk poolhouse

Een ander belangrijk nieuw onderdeel in de tuin is het stijlvolle poolhouse. Dit poolhouse zorgt voor het rustieke, landelijke karakter in de tuin. Met een fraai rieten dak, houten muren en schoren heeft het poolhouse de uitstraling van een mooie boerderij. Het poolhouse heeft een gezellig overdekt terras met lounge meubilair, waar men na het zwemmen heerlijk kan relaxen. Maar natuurlijk niet voordat er is afgedoucht onder de prachtige JEE-O buitendouche van geborsteld RVS.

Kunstgras gazon

In veel tuinen met zwembaden is het gazon een probleem. Door overtollig water uit het zwembad wordt het gazon drassig en modderig en daardoor snel stukgelopen. Dat is in deze tuin geenszins het geval. Door kunstgras aan te leggen, ligt het gazon er gegarandeerd het hele jaar door prachtig bij. Water zakt door de backing heen weg in de ondergrond en de grasmat droogt snel op. Doordat de vezels stevig in de backing zitten en niet loslaten belanden er ook geen grassprieten in het zwembad.

We hebben voor de aanleg van het gazon gebruikgemaakt van Royal Grass Bliss. Dit kunstgras onderscheidt zich door een prachtige warme tint. Groene grassprieten worden gecombineerd met zongebruinde vezels waardoor het gras een mooie zomerse gloed krijgt. De rug van de grasmat bestaat uit gerecycled materiaal dat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook minder snel opwarmt dan een latex backing.