Tuinaanleg met zwembad

Modern zwembad in onderhoudsvriendelijke tuin

Een zwevende inlooptrap, een hoge waterlijn en granieten boordstenen geven dit zwembad een strakke, minimalistische uitstraling die perfect aansluit op het eigentijdse karakter van de tuin. Door het gebruik van kunstgras is de tuin bovendien zeer gebruiksvriendelijk en vergt deze weinig onderhoud. ZwemParels verzorgde in samenwerking met de hoveniers van Gert Kwanten het ontwerp en de aanleg van deze tuin met modern zwembad.

Minimalistisch zwembad

Het stijlvolle moderne zwembad is het stralende middelpunt van deze tuin. We hebben gebruikgemaakt van de Starline Nova 80. Dit zwembad heeft een stijlvolle, minimalistische uitstraling, die wordt bereikt door een hoge waterlijn die eindigt vlak onder de boordstenen. De rand van het zwembad bestaat uit donkere granieten boordstenen. De strakke lijnen en hoeken schenken het bad een extra moderne, minimalistische look.

Ieder zwembad van Starline is volledig af te werken met elementen en accessoires naar keuze. Zo kunt u zelf kiezen uit diverse inlooptrappen. Voor dit zwembad hebben we gekozen voor een relatief smalle, zwevende inlooptrap in de hoek van het zwembad. De trap loopt over in een plage over de hele breedte van het bad, waar de gebruikers heerlijk op kunnen relaxen.

Solar-lamellen

Een minder in het oog springend maar desondanks niet minder belangrijk onderdeel van dit zwembad is de afdekking. Hiervoor hebben we gebruikgemaakt van solar-lamellen. In tegenstelling tot normale pvc-lamellen zorgen de solar-lamellen niet alleen voor minder warmteverlies, ze helpen zelfs om het zwembadwater te verwarmen. De lamellen hebben een zwarte onderlaag en een transparante bovenlaag. Hierdoor wordt de warmte van de zon opgevangen door de afdekking en afgegeven aan het zwembadwater. Zo wordt het zwembad dus op een natuurlijke manier verwarmd.

Net als iedere zwembadafdekking zorgen de lamellen verder voor extra veiligheid en minder vuil in het zwembad.

Complete tuinaanleg

Een van de onderscheidende kenmerken van ZwemParels is dat we niet alleen uw zwembad kunnen ontwerpen en bouwen, maar uw complete tuin kunnen inrichten. Als partner van Tuinaanleg Gert Kwanten kunnen we uw tuinontwerp en de complete aanleg van uw tuin verzorgen. Het voordeel hiervan is dat zwembad en tuin een prachtig geheel vormen. Dat is ook bij dit project het geval.

Zo zorgden we voor de aanleg van een ruim terras met blauw-grijze keramische tegels. Het terras sluit perfect aan op de granieten boordstenen van het zwembad. Op het terras naast het zwembad hebben we verder een roestvrijstalen buitendouche met ééngreepskraan geplaatst.

Tevens realiseerden we moderne grindstroken met siergrassen. Grind is een prachtig onderdeel in moderne tuinen omdat het vrijwel geen onderhoud vergt en tegelijkertijd zeer stijlvol oogt, vooral in combinatie met siergras. Ook voorzagen we de borders van boomschors om de groei van onkruid tegen te gaan.

Een ruim, onderhoudsvriendelijk gazon

Een ander belangrijk kenmerk in deze tuin is het uitgestrekte gazon. Bent u benieuwd waarom het gras zo prachtig vol en groen oogt? Dat is omdat we gebruik hebben gemaakt van kunstgras, Royal Grass Lush om precies te zien.

Dit model kunstgras valt op door een prachtige warme tint. Die wordt bereikt door het gebruik van zongebruinde sprieten die zijn gemixt met de traditionele groene vezels. Dit geeft de grasmat een prachtige nazomerse tint. Het kunstgras is verder extra vol en heeft een mooie lengte met sprieten van 42 mm. Hierdoor lijkt het alsof de volle grasmat niet al te lang geleden is gemaaid.

Maar waarom hebben we gebruikgemaakt van kunstgras en geen echt gras gezaaid?

Daar zijn een aantal redenen voor. De belangrijkste daarvan is dat echt gras niet erg geschikt is in tuinen met een zwembad. Door het overlopende water uit het zwembad en van de buitendouche zou het gazon continue veranderen in een modderfestijn.

Echt gras is bovendien erg kwetsbaar, al helemaal als het drassig is. Hierdoor zou men het gras al snel stuklopen. Na het grasmaaien belanden er bovendien grassprieten en vuil in het zwembad.

Schoon, droog, onderhoudsvriendelijk

Het voordeel van kunstgras is dat overtollig water snel wegzakt in de ondergrond. Hierdoor blijft het gazon schoon en droog. Bovendien wordt het gras niet glad. Ideaal om op te zonnen bij het zwembad. Het gras is verder lekker zacht en heerlijk om met blote voeten overheen te lopen.

Ons kwaliteits kunstgras heeft bovendien een veel langere levensduur dan een grasmat met echt gras. Een kunstgrasmat gaat zeker 11 jaar mee voor deze vervangen moet worden. Bovendien vergt kunstgras nauwelijks onderhoud. Maaien, bemesten, verticuteren en sproeien is er voor deze klanten dus niet meer bij. In plaats daarvan kunnen ze lekker van hun zwembad genieten!

Heeft u interesse in een zwembad in uw tuin? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.