Wellnestuin Lanaken

GENIETEN VAN WELLNESS IN EIGEN TUIN

Niets zo ontspannend als een verfrissende duik in het zwembad of even helemaal tot rust komen in een jacuzzi. De meeste mensen gaan naar een luxe spa om te genieten van dergelijke voorzieningen, maar wist u dat het ook mogelijk is om te genieten van onvervalste wellness in uw eigen tuin? Dit project in Lanaken is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een wellness tuin. ZwemParels plaatste een even stijlvol als compact zwembad en onze partner Gervi maakte het geheel af met een heerlijke jacuzzi.

Urban Active: stijlvol en compact

Bent u bang dat u niet voldoende plaats heeft voor een zwembad in de tuin? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft een zwembad helemaal niet zoveel ruimte in te nemen. Dit model bijvoorbeeld, de Starline Urban Active, is met 4,50m bij 2,50m speciaal ontworpen voor in stadstuinen of kleinere wellness tuinen. In combinatie met de robuuste keramische randstenen, het bijpassende terras en de stijlvolle inlooptrap zorgt dit voor een prachtige moderne uitstraling. Bovendien blijft er op deze manier voldoende ruimte over voor een ruim gazon, wat de wellness tuin direct een mooie groene uitstraling geeft.

Eindeloos zwemmen

Dat het zwembad niet al teveel ruimte inneemt, betekent overigens niet dat men niet uitgebreid kan zwemmen in de Urban Active. Het zwembad is namelijk voorzien van Endless Swimming. Dit is een systeem dat zorgt voor een tegenstroom, waardoor u eindeloos kunt blijven zwemmen op dezelfde plek in het bad. Hiermee wordt zelfs een klein zwembad in de eigen tuin geschikt om sportief in te zwemmen.

Zwembad met solar afdekking

De klant kan het zwembad op afstand bedienen en afsluiten met lamellen zwembadafdekking. Dit is niet alleen veilig, het zorgt er ook voor dat er geen vuil in het zwemwater terecht komt op momenten dat men het zwembad niet gebruikt. De solar-lamellen zijn bovendien voorzien van een transparante toplaag die de warmte van de zon doorlaat en een zwarte onderlaag die deze energie vasthoudt. De warmte van de zon wordt vervolgens doorgegeven aan het water en zodoende verwarmt de afdekking het water op een ecologisch verantwoorde wijze.

Bij ZwemParels maken we altijd gebruik van de beste technische onderdelen voor het zwembad en deze installeren we op een vakkundige manier. In dit geval zijn de technische onderdelen geplaatst in het bestaande bijgebouw. De waterhuishouding van het zwembad is makkelijk op afstand te regelen via een handige app.

Houten vlonder

Zwembadaanleg van het zwembad was onderdeel van een complete tuinaanleg. ZwemParels legt namelijk niet alleen zwembaden aan, we kunnen in samenwerking met de tuinarchitecten van Gert Kwanten uw volledige tuin ontwerpen en aanleggen. In dit geval werd er naast het zwembad bijvoorbeeld een verhoogde houten vlonder van ipé hardhout gemaakt, waar de klanten heerlijk op kunnen relaxen voor of na het zwemmen.

Tuin met jacuzzi

Om de wellness tuin helemaal compleet te maken, plaatsten onze gespecialiseerde partners van Gervi onder de nieuwe lamellenoverkapping een heerlijke jacuzzi. De spa is voorzien van de meest moderne onderdelen en biedt uitgebreide gelegenheid om op ieder gewenst moment in alle rust in te ontspannen.

Naast de jacuzzi bevindt zich een zitgelegenheid en een buitenkeuken, waarmee de tuin geschikt is voor gezellige diners of om lekker lang buiten te zitten op warme zomeravonden. De lamellen overkapping kan met een afstandsbediening worden geopend en gesloten, waardoor de klant zelf bepaalt hoeveel zonlicht er op het terras schijnt. Achter in de tuin kunnen de bewoners genieten van een tweede zitgelegenheid met comfortabele loungebanken.

De tuin is door tuinaannemer Gert Kwanten voorzien van een nieuw gazon, dat wordt onderhouden met een robotmaaier. Verder is er aan de voorkant van het huis een kasseioprit geplaatst. Ook heeft de tuin nieuwe beplanting met fraaie, laag groeiende struiken en enkele meerstammige bomen gekregen. Door de aanvulling van de bestaande beplanting geniet de tuin nu extra veel privacy.